Rafael Nadal si Roger Federer vor pasi in noul an impreuna, la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, competitie in cadrul careia vor participa alti patru tenismeni din Top 20. La doar o saptamana distanta de la cele doua partide caritabile organizate de Nadal si Federer, cei doi se vor putea intalni inca o data, in prima zi a anului 2011.

Nadal si Federer, posibil duel la Abu DhabiFoto: mubadalawtc.com

Turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, dotat cu premii in valoare de 250.000 de dolari, va incepe in 30 decembrie 2010 si se va incheia in prima zi a anului 2011. Nadal, finalist al ultimelor doua editii si castigator al ultimei, va intra in competitie impreuna cu Federer in semifinale, numele adversarilor aflandu-le in prima zi a turneului.

Joi, Marcos Baghdatis (Cipru, nr. 20 ATP) il va infrunta pe Tomas Berdych (Cehia, nr. 6 ATP), castigatorul urmand a-l intalni pe numarul 1 mondial, Rafael Nadal, in semifinalele de vineri, in timp ce in cealalta partida, Robin Soderling (Suedia, nr. 5 ATP) va juca impotriva lui Jo-Wilfred Tsonga (Franta, nr. 13 ATP), castigatorul acestui meci urmand a fi adversarul lui Federer din semifinale.

Daca Nadal si Federer castiga meciurile din semifinale, atunci ei se vor intalni in finala de la Abu Dhabi. "Sezonul trecut, cel mai bun din cariera mea pana acum, a inceput cu o victorie la Abu Dhabi. Acest turneu imi trezeste amintiri placute si m-as bucura enorm daca as putea sa-mi apar titlul. Atat Baghdatis, cat si Berdych sunt jucatori foarte buni si in fata lor voi fi pus in fata unei provocari de care am nevoie inaintea Australian Open", a declarat detinatorul titlului de la Abu Dhabi, Rafael Nadal.