Caroline Wozniacki si-a asigurat, joi seara, locul in semifinalele Turneului Campioanelor, alaturi de Kim Clijsters, Vera Zvonareva si Samantha Stosur. Lider mondial, Wozniacki s-a impus in trei seturi in fata italiencei Francesca Schiavone si va incheia sezonul pe prima pozitie in clasamentul WTA, fiind prima sportiva daneza ce reuseste aceasta performanta.

Wozniacki, in semifinale la DohaFoto: Reuters

Dupa infrangerea suferita in fata australiencei Samantha Stosur, Caroline Wozniacki a pierdut si primul set in fata italiencei Schiavone in cel de-al treilea sau meci al Grupei Castanii din Turneul Campioanelor de la Doha. Daneza a intors insa meciul in favoarea sa, castigand lejer celelalte doua seturi (3-6, 6-1, 6-1).

In celalalt meci al Grupei Castanii, Samantha Stosur a fost invinsa de rusoaica Elena Dementieva, scor 4-6, 6-4, 7-6 (4), dar s-a calificat in semifinale, de pe prima pozitie. In grupa alba, Kim Clijsters s-a impus joi in trei seturi in fata bielorusei Victoria Azarenka, adjudecandu-si biletul pentru semifinalele de la Doha.

Caroline Wozniacki a castigat sase titluri in acest an, a devenit numarul 1 in 11 octombrie 2010 si va incheia anul 2010 pe primul loc in ierarhia feminina, fiind prima jucatoare daneza ce reuseste acest lucru. "2010 a fost cel mai minunat an din cariera mea, in timpul caruia mi-am implinit visul, de a deveni numarul 1 in lume. Sa si inchei anul pe aceasta pozitie este o realizare imensa pentru mine si sunt incantata ca munca mea a fost rasplatita", a declarat Wozniacki.

Sportiva daneza este cea de-a zecea jucatoare care incheie sezonul pe primul loc de la introducerea sistemului de punctaj WTA, in 1975, si a patra cea mai tanara jucatoare ce incheie anul pe primul loc, dupa Martina Hingis, Monica Seles si Steffi Graf.

Vineri se vor disputa ultimele trei meciuri din grupe:

Francesca Schiavone - Elena Dementieva

Vera Zvonareva - Kim Clijsters

Jelena Jankovic - Victoria Azarenka

Clasament Grupa Alba (seturi castigate/pierdute):

1. Vera Zvonareva (4-0)

2. Kim Clijsters (4-1)

3. Victoria Azarenka (1-4)

4. Jelena Jankovic (0-4)

Clasament grupa Castanie:

1. Samantha Stosur (5-2)

2. Caroline Wozniacki (4-3)

3. Elena Dementieva (2-3)

4. Francesca Schiavona (1-4)