Roger Federer a pus capat unei perioade de sapte luni fara trofeu si a castigat turneul Masters 1000 de la Cincinnati, invingandu-l pe americanul Mardy Fish, scor 6-7 (5), 7-6 (1), 6-4. Revelatia acestui turneu, Fish a fost primul sportiv care i-a pus reale probleme elvetianului, dar fostul lider mondial si-a aratat repede clasa si a obtinut cel de-al 63-lea titlu din cariera.

Federer, victorie in finala de la CincinnatiFoto: Reuters

Victoria din finala de la Cincinnati i-a adus lui Roger Federer primul titlu din ianuarie incoace, ultimul trofeu castigat fiind cel de la Australian Open, atunci cand l-a invins pe britanicul Andy Murray. Succesul din partida cu Mardy Fish nu i-a fost insa la indemana elvetianului.

Cu un parcurs excelent la acest turneu, americanul Fish a inceput foarte bine si finala cu Federer, reusind sa se impuna in primul set la tie-break. Elvetianul a egalat la seturi dupa un nou tie-break, iar in decisiv, Federer a facut break la 4-4 si a servit pentru meci.

Federer si-a trecut in cont cel de-al 63-lea titlu din cariera (si al patrulea de la Cincinnati), egalandu-l la acest capitol pe Bjorn Borg, impartind amandoi locul cinci in Era Open.

"Federer este adevaratul campion, cel mai mare din toate timpurile" - Mardy Fish

"M-am chinuit la inceput aici, nu-mi place caldura, dar a fost o cursa minunata pentru mine" - Roger Federer