Dezvaluirile fostului tenismen Andre Agassi au socat intreaga lume. In autobiografia sa intitulata Open a marturisit ca a urat dintotdeauna tenisul, a recunoscut ca a consumat droguri, a jignit mari nume din tenisul mondial, inclusiv pe Ilie Nastase, despre care a zis ca "e un roman mare si prost". Acum fostul tenismen regreta tot ceea ce a facut, iar Marat Safin a gasit solutia pentru ca americanul sa scape de sentimentul de vinovatie: sa inapoieze tot ceea ce a castigat din tenis.

"Se simte vinovat? Atunci sa inapoieze titlurile, banii si Grand Slam-urile castigate. Daca tot se vrea a fi fair play ar trebui sa o faca pana la capat. ATP are un cont in banca asa ca ar putea sa le inapoieze banii daca vrea", a declarat Marat Safin pentru publicatia franceza L'Equipe, citat de Reuters.

Safin a adaugat ca nu intelege de ce Agassi a ales aceasta metoda de a face astfel de dezvaluiri: "Eu nu-mi voi scrie autobiografia. Nu am nevoie de bani. Intrebarea este de ce a facut-o el acum? Ce a fost a fost. Acum spera sa vanda cat mai multe carti, dar el este complet stupid. Nu ii apar pe cei de la ATP, dar ce a marturisit Agassi i-a pus intr-o lumina proasta. ATP i-a permis sa castige foarte multe turnee, sa faca foarte multi bani. Ei au pastrat secretul, asa ca nu inteleg de ce Andre e asa dur cu ei. Sunt momente in viata cand trebuie sa fii capabil sa-ti tii gura".

In autobiografia sa, intitulata Open, Agassi a recunoscut ca a luat droguri grele in 1997, dar a scapat de orice pedeapsa dupa ce i-a mintit pe cei ce investigau cazul. Agentia Nationala Anti-Doping a anuntat in urma cu cateva saptamani ca sunt in cautarea unor metode prin care sa-l poata pune sub acuzatie pe Agassi.