Jucatoarea Kimiko Date-Krumm, care luni implineste 39 de ani, a castigat turneul de tenis de la Seul si a devenit a doua jucatoare ca varsta din istorie care se impune intr-o finala din circuitul WTA, dupa americanca Billie Jean King. Fosta numarul 4 mondial, Date-Krum, a castigat, duminica, in fata jucatoarei spaniole Anabel Medina Garrigues primul sau titlu WTA dupa o absenta de 12 ani din circuitul profesionist.

Kimiko Date-Krumm a castigat, duminica, la varsta de 38 ani, 11 luni si 30 de zile, al optulea sau titlu WTA din cariera, dupa ce a invins-o in finala pe Anabel Medina Garrigues, cap de serie numarul 2, scor 6-3, 6-3. Jucatoarea japoneza devine, astfel, a doua jucatoare ca varsta care obtine un titlu in circuitul WTA, dupa americanca Billie Jean King, care a castigat la Birmingham in 1983, la 39 de ani, 7 luni si 23 zile.

In 1995, Kimiko Date-Krumm a cunoscut cea mai buna clasare a sa in clasamentul monidal, numarul 4. In anul urmator a fost semifinalista la Wimbledon, dar s-a retras brusc, din cauza presiunii prea mari a competitiilor. Dupa o absenta de 12 ani, sportiva a revenit pe teren in aprilie 2008.

In turneul pe care l-a castigat duminica de la Seul, Date-Krumm a mai eliminat jucatoare ca Lee Ye-Ra, Alisa Kleybanova, Daniela Hantuchova si Maria Kirilenko.