Revenită pe teren în luna martie (a fost eliminată în runda inaugurală de la Miami), Simona Halep are șanse minime să primească un wild card pentru Roland Garros 2024, al doilea turneu de Grand Slam al sezonului.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, șanse minime să primească un wild card din partea organizatorilor de la Roland Garros

Cel puțin asta susțin jurnaliștii de la tennisuptodate.com. Aceștia aduc drept exemplu turneul de la Roma (care va debuta pe 8 mai), competiție unde organizatorii au preferat să sară de pe lista wild cardurilor nume precum Emma Răducanu, Caroline Wozniacki sau Simona Halep.

Organizatorii de la Foro Italico au ales să ofere invitațiile de participare sportivelor din Italia.

Este cunoscut, de asemenea, faptul că organizatorii de la Paris oferă an de an multe wild carduri tinerelor talente din tenisul francez.

În aceste condiții, sursa citată scrie că Simona Halep (32 de ani) are șanse minime să primească un wild card din partea francezilor. Fosta lideră WTA a cucerit turneul de la Porte d'Auteuil la ediția din 2018 și a mai disputat și alte două finale: 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și 2017 (a pierdut cu Jelena Ostapenko).

„Va fi aceeași poveste și la Roland Garros (n.r. precum la WTA Roma), cu Federația de Tenis din Franța care va favoriza sportivii francezi în ceea ce privește wild cardurile, în detrimentul jucătoarelor care au avut succes la Roland Garros în trecut” - tennisuptodate.com.

Singurul turneu important (după participarea de la Miami) care i-a oferit Simonei un wild card a fost cel de la Madrid (competiție de categorie WTA 1000, la fel ca și la Roma). Halep nu a participat însă la Caja Magica din cauza problemelor de sănătate.

Grand Slamul de la Roland Garros va avea loc în perioada 26 mai - 9 iunie. Calificările vor debuta cu o săptămână mai devreme.

Campionii en-titre de la Paris sunt Iga Swiatek și Novak Djokovic.

>> OPINIE. Cât de corect este ca Simona Halep să primească wild carduri? Totul a început cu Maria Sharapova, când rusoaica a revenit și ea după dopaj și Halep atunci a contestat-o