Sorana Cîrstea nu a prins cea mai bună zi de tenis, jucătoarea noastră fiind eliminată fără drept de apel de Qinwen Zheng, a cincea favorită a turneului WTA de categorie 500 de la Stuttgart. Chinezoaica a avut câștig de cauză după o oră și 16 minute, scor 6-2, 6-3.

Sorana CirsteaFoto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

„Călcâiul lui Ahile” pentru Sorana (ocupantă a locului 29 mondial) a fost reprezentat de serviciu: a ajutat-o prea puțin în momentele importante, iar de aici au început marile bătăi de cap.

Fără să poată pune presiune de la lansare așa cum și-ar fi dorit, Cîrstea a fost „victimă” sigură împotriva unei jucătoare de forță. Retururile i-au permis asiaticei să treacă la comanda schimburilor, iar Sorana a fost în tot meciul cu un pas în urma adversarei.

Zheng a trecut mai bine peste perioada scurtă de acomodare din debutul meciului (cele două nu se cunoșteau, acesta fiind prima partidă directă), iar zgura rapidă de la Stuttgart (se joacă indoor) a favorizat jocul în forță al semifinalistei din acest an de la Australian Open.

Cu timpul de reacție redus considerabil, Sori nu a avut foarte multe de făcut, atâta timp cât adversara nu a greșit prea mult și nu a slăbit deloc ritmul.

Primul moment dătător de speranțe a fost la 3-0 în primul set, atunci când Cîrstea a revenit pe tabelă până la 3-2 (a recuperat unul din breakuri).

A urmat însă din păcate o serie de șapte gameuri consecutive câștigate de chinezoaică, iar partida (la 6-2, 4-0 pentru Qinwen) era deja scăpată de sub control pentru româncă.

Pe fondul relaxării chinezoaicei, Sorana a început să conteze în meci, să dicteze uneori ritmul în raliuri, iar scoasă din zona de confort Zheng a început să rateze mai mult.

Astfel, de la 4-0 s-a ajuns la 4-3, dar din păcate seria bună a Soranei avea să se oprească aici. Asiatica și-a câștigat următorul game de serviciu, iar mai apoi a fructificat a doua minge de meci avută (6-2, 6-3).

Rezumatul partidei dintre Sorana Cîrstea și Qinwen Zheng

>> Clasamentul WTA: Situația jucătoarelor din România - Coborâre pentru Simona Halep

De știut:

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la Stuttgart, Cîrstea va primi $8,550 și un punct în ierarhia WTA de simplu.
  • Reamintim că Sorana a fost singura reprezentată a României în proba de simplu de la Stuttgart.

Porsche Tennis Grand Prix are loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură (indoor), face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $922,573, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (2023).

La startul competiției se găsesc nume importante precum Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Coco Gauff, Elena Rybakina, Marketa Vondrousova sau Ons Jabeur.

Rezultatele Soranei Cîrstea în 2024

Până acum în sezon, Sorana are 9 victorii și 9 înfrângeri, iar cel mai bun rezultat a fost reușit la Dubai: calificarea în semifinale (a fost învinsă de Jasmine Paolini).

Stuttgart: turul I

Miami: turul patru

Indian Wells: turul doi

Dubai: semifinale

Qatar: turul doi

Abu Dhabi: sferturi

Australian Open: turul I

Brisbane: turul I.