Camila Osorio a cucerit pentru a doua oară trofeul turneului „WTA 250” de la Bogota, după finala în fața Mariei Bouzkova (42 WTA), scor 6-3, 7-6(5).

Camila OsorioFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Maria Bouzkova, învinsă de Camila Osorio în finala WTA Bogota

În fața propriilor fani, Camila Osorio (85 WTA) a cucerit al doilea titlu WTA al carierei în finala împotriva principalei favorite.

Columbianca a început bine duelul cu Maria Bouzkova, a condus cu 4-1 după două breakuri și în ciuda unei timide reveniri a jucătoarei cehe și-a asigurat primul set.

Setul al doilea s-a disputat pe contre, Osorio a ratat o minge de meci și s-a ajuns la tiebreak, unde deși a mai ratat încă două mingi de meci, a semnat victoria după o oră și 57 de minute.

În drumul spre finală, Camila a trecut în optimi de românca Anca Todoni, apoi de campioana en-titre Tatjana Maria în sferturi și de Sara Errani în semifinale.

Este cel de-al doilea titlu al carierei pentru Camila Osorio, după cel câștigat tot la Bogota în 2021.

Victoria i-a adus columbiencei un salt de 22 de poziții în clasamentul WTA Live, până pe locul 63.

Copa Colsanitas Zurich este un turneu din categoria WTA 250 ce s-a desfășurat în perioada 1-7 aprilie. S-a jucat la Bogota (Columbia), pe zgură, și a oferit premii totale în valoare de $267.082. Campioana en-titre era Tatjana Maria (2022, 2023).