PIF, fondul de investiții al Arabiei Saudite, a oferit un miliard de dolari pentru fuziunea circuitelor ATP şi WTA şi a dat un ultimatum de 90 de zile pentru a accepta, informează EFE.

Circuitul WTAFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>> VIDEO La 33 de ani și după două nașteri s-a calificat în sferturi la Indian Wells 2024

Fondul de investiții al Arabiei Saudite oferă un miliard de dolari pentru unificarea WTA și ATP

Acest nou circuit, potrivit ziarului The Telegraph, ar oferi premii egale în turneele masculine şi feminine, lucru care în prezent este rezervat doar pentru competiţiile de Grand Slam şi pentru unele turnee precum cele ATP Masters 1000 şi WTA 1000.

Cotidianul britanic subliniază că Andrea Gaudenzi, preşedintele circuitului ATP, a profitat în aceste zile de desfăşurarea turneului de la Indian Wells pentru a transmite această veste celor nouă turnee Masters 1000 şi a primit deja sprijinul All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, care vede cu ochi buni posibilitatea egalizării premiilor.

>> VIDEO Simona Halep se pregătește intens pentru revenirea la WTA Miami

PIF, care a investit deja în alte sporturi, precum Formula 1 şi golf, cu circuitul LIV, a semnat în urmă cu câteva zile un acord cu ATP, pentru a deveni „sponsorul” turneelor de la Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing, al Turneului Campionilor de la Torino şi al turneului Next Gen de la Jeddah, care reuneşte cei mai buni jucători sub 21 de ani.

>> VIDEO Marii favoriți de la Indian Wells 2024, victorii pe linie - Meciuri tari în sferturi

Intenţia Arabiei Saudite este de a organiza un turneu Masters 1000 pe propriul teritoriu, regatul dorind de asemenea să găzduiască Turneul Campioanelor (WTA Finals), care a avut loc anul trecut la Cancun (Mexic), informează Agerpres.