După un parcurs excelent de la revenirea în circuit, Naomi Osaka s-a oprit în sferturile de finală ale turneului „WTA 1000” de la Doha, după două seturi pierdute la tiebreak în fața Karolinei Pliskova.

Naomi OsakaFoto: William WEST / AFP / Profimedia

>> O fostă jucătoare de la Academia Mouratoglou îl acuză pe antrenor: „Li se dau sportivilor niște substanțe”

Naomi Osaka, învinsă de Karolina Pliskova la WTA Doha

Chiar dacă a început anul ezitant la Brisbane, Australian Open și Au Dhabi, Naomi Osaka reușise să treacă la Doha de Caroline Garcia, Petra Martic și Lesia Tsurenko.

Japoneza s-a văzut însă învinsă în sferturi de ceha Karolina Pliskova, după un duel echilibrat decis la tiebreak, scor 7-6(6), 7-6(5).

În semifinale, Pliskova o va întâlni pe lidera mondială Iga Swiatek.

Semifinalele turneului WTA Doha

Iga Swiatek (1) – Karolina Pliskova

Elena Rybakina (3) – Anastasia Pavlyuchenkova

>> WTA Doha: Lidera mondială, calificare fără emoții în semifinale – Set câștigat la zero

Qatar TotalEnergies Open 2024 are loc în perioada 11-17 februarie. Turneul se joacă la Doha, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și oferă premii totale în valoare de $3.211.715. Campioana en-titre este Iga Swiatek (2022, 2023), iar Simona Halep s-a impus în 2014.

Principalele favorite de la WTA Doha: Iga Swiatek (1), Coco Gauff (2/eliminată), Elena Rybakina (3), Ons Jabeur (4/eliminată), Qinwen Zheng (5/eliminată), Marketa Vondrousova (6/eliminată), Maria Sakkari (7/eliminată), Jelena Ostapenko (8/eliminată).