​Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile turneului „WTA 500” de la Linz, jucătoarea noastră trecând marți de argentinianca Nadia Podoroska (locul 67 mondial, semifinalistă la Roland Garros 2020).

Jaqueline CristianFoto: Claudio Gärtner / imago sportfotodienst / Profimedia

Jaqueline Cristian, victorie în două seturi cu Nadia Podoroska

Prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, Cristian (89 WTA) a avut nevoie de o oră și jumătate pentru a obține victoria, scor 6-3, 6-4.

În optimi, Jaqueline va da peste Jodie Burrage (102 WTA, venită din calificări), după ce britanica a furnizat o surpriză eliminând-o pe Varvara Gracheva (46 WTA, favorită 7 / reprezintă Franța), scor 6-4, 6-0.

De știut:

  • Pentru calificarea în optimi, Jaqueline Cristian va primi 11.823 de euro şi 60 de puncte WTA în ierarhia de simplu.
  • Cristian a înregistrat un salt important în clasamentul WTA Live (10 poziții) și se află pe locul 79 (cel mai sus a fost pe 58).
  • Reamintim că Jaqueline fusese eliminată în calificările turneului de la Linz: 2-6, 0-6 cu Clara Tauson (locul 91 mondial).
  • Ce este un lucky loser: Un jucător care pierde un meci în calificări, dar care totuși intră pe tabloul principal pentru a înlocui un sportiv calificat, dar care din diferite motive este obligat să se retragă (accidentare, probleme personale, etc).

„Upper Austria Ladies Linz” face parte din categoria WTA 500, are loc în perioada 29 ianuarie - 4 februarie, pe hard, și oferă premii totale în valoare de $922.573. Campioana en-titre (din 2023) este Anastasia Potapova.