Iga Swiatek a fost pusă la grea încercare în turul doi de la Australian Open 2024, dar lidera ierarhiei WTA a pus în scenă o revenire spectaculoasă în setul decisiv al meciului cu americanca Danielle Collins și a obținut calificarea în runda următoare.

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> O finalistă de Grand Slam și-a anunțat retragerea din tenis la 30 de ani

Iga Swiatek, revenire de la 1-4 în setul decisiv cu Danielle Collins

Principală favorită a competiției de la Melbourne, Iga câștigase categoric două dintre ultimele partide cu sportiva din SUA (6-1, 6-0), dar a avut parte de un meci mult mai dificil pe Rod Laver Arena.

Swiatek s-a impus cu emoții în primul set (6-4, de la 1-3), dar a pierdut clar setul secund (6-3 pentru Collins) și americanca a condus cu două break-uri în setul decisiv (4-1).

Au urmat cinci game-uri câștigate la rând de Iga Swiatek, care a obținut victoria după aproape trei ore de joc, scor 6-4, 3-6, 6-4.

„Doamne! Nici nu știu cum am reușit. Sincer, mă vedeam deja la aeroport. Danielle a jucat perfect, dar știam că e greu ca cineva să păstreze acel nivel. Am așteptat să apară erorile. Sunt foarte mândră de mine pentru că nu a fost deloc ușor. Am luptat pentru fiecare minge. Nu aveam nicio idee cum să reacționez în fața loviturilor ei”- Iga Swiatek.

>> Surpriza zilei la Australian Open 2024 - Finalista de la Turneul Campioanelor, învinsă clar în turul doi

De știut:

  • La finalul partidei, Danielle Collins (finalistă la Australian Open 2022) a afirmat că acesta va fi ultimul său sezon în circuitul WTA.
  • Iga Swiatek se va duela în turul trei de la Melbourne cu cehoaica Linda Noskova (50 WTA, 19 ani). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, iar poloneza s-a impus cu 6-1, 6-4 (Varșovia 2023).

Sursă video: Eurosport

Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre de la simplu sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.