​Novak Djokovic a făcut pasul spre turul al treilea de la Australian Open 2024, dar nu fără emoții. Liderul ATP a avut serios de tras în meciul contra lui Alexei Popyrin, favoritul gazdelor și locul 43 în ierarhia mondială, scor 6-3, 4-6, 7-6(5), 6-3.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

La 1-1 la seturi, Novak Djokovic a salvat patru mingi de set ale lui Alexei Popyrin

Primul set a fost unul echilibrat, în care singurul break (unul venit la 4-3) a făcut diferența: Nole a avut câștig de cauză, scor 6-3.

Al doilea a fost unul în care Alexei a ieșit la rampă: a servit precis, s-a apărat destul de bine, i-a rupt lui Djokovic ritmul cu multe sliceuri, a avut răbdarea necesară, iar breakul nu a întârziat să apară.

Sârbul nu a părut în cea mai bună formă, el executând uneori unele mișcări pentru încheietura dreaptă, semn că poate a avut unele neplăceri în acea zonă a corpului.

Popyrin (29 de ani) s-a distanțat la 5-2, iar la 5-3 a servit pentru câștigarea manșei. A clacat însă din punct de vedere emoțional, iar Djokovic a făcut breakul.

Sârbul avea însă să-și cedeze surprinzător încă o dată serviciul, iar până la urmă australianul a câștigat setul, scor 6-4. Au fost urale pe Rod Laver Arena, iar Alexei era pe val din punct de vedere al încrederii.

Setul al treilea a fost cel care până la urmă a făcut diferența în meci. Popyrin a avut patru mingi de set (trei dintre acestea „legate”: 0-40), însă le-a irosit pe toate.

Scăpat dintr-o situație limită, Novak a dominat mental tiebreakul și s-a impus cu 7-4.

Cu 2-1 la seturi și cu un adversar care a resimțit din plin cedarea dramatică a setului al treilea, Djokovic nu a mai avut emoții până la final.

Nu s-a mai putut vorbi de vreun echilibru în setul al patrulea, limbajul corpului arătând clar că australianul cedase deja din punct de vedere mental.

Djokovic a câștigat manșa cu 6-3, iar partida după trei ore și 11 minute.

La interviul de la finalul meciului (de la Eurosport), Djokerul a recunoscut că nu este la 100% din punct de vedere fizic, dar fără să nominalizeze exact problemele pe care le are.

Djokovic vs Popyrin, statistica partidei

Ași: 11-17

Duble greșeli: 0-4

Puncte câștigate cu primul serviciu: 82%-73%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 59%-57%

Cel mai rapid serviciu: 208 km/h - 212 km/h

Lovituri câștigătoare: 31-52

Erori neforțate: 32-58

Puncte de break câștigate: 27% (3/11) - 29% (2/7)

Total puncte câștigate: 124-106

Durată meci: 3h 11 min.

De știut:

  • Victoria de miercuri a fost a 77-a obținută de Djokovic pe Rod Laver Arena, el egalând performanța Serenei Williams.
  • În turul al treilea, Novak Djokovic va da peste Tomas Martin Etcheverry, cap de serie numărul 30.

Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre de la simplu sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.

>> VIDEO Și-a învins idolul în doar 54 de minute - Surpriza zilei la Australian Open 2024

>> VIDEO Fază rarisimă la Australian Open: Greșeala mare făcută de unul dintre copiii de mingi

>> VIDEO Victorie clară pentru unul dintre marii rivali ai lui Novak Djokovic de la Australian Open 2024