Revenită în circuitul WTA după o pauză de trei ani și după ce a născut doi copii, Caroline Wozniacki are un obiectiv îndrăzneț la Australian Open: sportiva în vârstă de 33 de ani spune că vrea să câștige trofeul pe Rod Laver Arena.

Caroline WozniackiFoto: Daniel Lea/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Australian Open 2024: Ana Bogdan, eliminată în turul întâi de o jucătoare venită din calificări

Caroline Wozniacki vrea să câștige Australian Open 2024

Campioană la Melbourne în 2018 (după o finală electrizantă cu Simona Halep), Wozniacki s-a calificat duminică în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Melbourne.

Wozniacki a trecut, scor 6-2, 2-0, de Magda Linette (poloneza, semifinalistă la AO în 2023, a fost nevoită să se retragă după 55 de minute din cauza unor probleme la spate).

A fost primul meci jucat de Caroline la Melbourne după patru ani de pauză.

La finalul partidei cu Linette, daneza a spus că a muncit mult pentru a reveni în circuitul WTA și că se simte pregătită să câștige Australian Open.

„Visul meu este, evident, să câştig turneul. Am muncit mult să revin. Nu credem că voi reveni după ce am adus pe lume doi copii, unul după altul, este un bonus, dar sincer cred că joc bine, aşa că de ce nu eu?”, a punctat Caroline Wozniacki.

>> Australian Open 2024: Prima favorită eliminată de la Melbourne

De știut:

  • În turul al doilea de la Australian Open, Wozniacki (locul 252 mondial) va da peste rusoaica Maria Timofeeva (venită din calificări, ocupantă a locului 144 WTA).
  • Wozniacki (fostă lideră WTA) a câștigat de-a lungul carierei 30 de titluri WTA, unul dintre acestea fiind de Grand Slam (AO în 2018). Are 639 de victorii și 268 de înfrângeri și a câștigat doar din premiile din tenis $35,550,868.
  • Caroline a devenit pentru prima dată mamă pe 11 iunie 2021, atunci când a venit pe lume micuța Olivia. În octombrie 2022, Wozniacki a anunțat nașterea celui de-al doilea copil, James. Soțul danezei este David Lee, fost jucător în NBA. Cei doi s-au căsătorit în 2019.
  • Wozniacki a ocupat primul loc al clasamentului WTA timp de 71 de săptămâni.

Sferturi de finală, dacă favoritele își vor respecta statutul

Iga Swiatek (1) - Marketa Vondrousova (7)

Elena Rybakina (3) - Jessica Pegula (5)

Maria Sakkari (8) - Coco Gauff (4)

Ons Jabeur (6) - Aryna Sabalenka (2).

Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.