​Italia şi Canada au obţinut victorii, miercuri, la meciurile de debut din cadrul turneului final al Billie Jean King Cup, competiție găzduită de Sevilla.

Eugenie BouchardFoto: David Kirouac/Icon Sportswire / AP / Profimedia

Italia a trecut de Franţa, scor 2-1, în Grupa D, din care mai face parte şi Germania.

Alize Cornet (118 WTA) a fost întrecută în primul meci de simplu de Martina Trevisan (43 WTA) cu 2-6, 6-2, 6-2.

Caroline Garcia (numărul 20 mondial) a fost învinsă în trei seturi de Jasmine Paolini (30 WTA), cu 7-6(6), 5-7, 6-4. Garcia a ratat patru mingi de set în primul act, iar în setul decisiv a condus cu 4-2.

Punctul de onoare al Franţei a fost obţinut la dublu de perechea Caroline Garcia / Kristina Mladenovic, după 5-7, 6-2, 10-6 cu cuplul Martina Trevisan / Elisabetta Cocciaretto.

În Grupa C, Canada a dispus de Spania cu 3-0.

Marina Stakusic (numărul 258 mondial) a reuşit să câştige duelul cu o adversară mult mai bine clasată, Rebeka Masarova (65 WTA), cu un sec 6-3, 6-1, informează Agerpres.

Apoi, Leylah Fernandez (35 WTA) a reuşit să aducă victoria la capătul unui meci disputat cu Sara Sorribes Tormo (50 WTA), pe care a depăşit-o cu 7-6(8), 7-6(7).

La dublu, Eugenie Bouchard şi Gabriela Dabrowski s-au impus cu 6-3, 7-5 în faţa perechii Rebeka Masarova/Sara Sorribes Tormo.

Din grupă face parte şi Polonia.

Câştigătoarele grupelor se califică în semifinalele competiţiei.

Turneul final al Billie Jean King Cup are loc în perioada 7-12 noiembrie, la Sevilla, și se desfășoară pe hard indoor.

Echipele participante la start: Australia, Canada, Cehia, Franța, Germania, Italia, Kazahstan, Slovenia, Spania, Elveția, SUA și Polonia.