Eva Lys (21 de ani, 114 WTA) a avut o săptămână excelentă la Cluj-Napoca, unde a ajuns în semifinalele Transylvania Open. Sportiva din Germania a trecut de Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian și Ekaterina Makarova.

Eva Lys (centru)Foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

În semifinale, însă, Lys a fost învinsă de compatrioata sa Tamara Korpatsch, care a cucerit trofeul după ce a învins-o pe Gabriela Ruse. La scurt timp după eliminare, sportiva în vârstă de 21 de ani a publicat pe rețelele sociale jignirile reprobabile primite de la mai mulți utilizatori.

„Realitatea unei jucătoare de tenis! Abuzurile nu sunt niciodată ok”, a scris Eva Lys. „La fel ca în cazul Emmei Răducanu, câteva meciuri bune și o carieră de influencer”, „Sper să-ți închei cariera în curând” sau „Asta ar trebui să fie profesia ta (n.r.- să-și facă un cont pe o platformă de adulți)”, sunt doar câteva dintre mesajele revoltătoare primite de germancă.

Multe dintre ele nu au putut fi reproduse. La câteva zile distanță, Lys a mai avut o reacție cu privire la bullying-ul online: „Am văzut totul. Am primit amenințări cu moartea, mi s-a spus că voi fi violată. E brutal! Nu mai poate continua așa”, a transmis Eva Lys.

Citește continuarea știrii pe DigiSport.ro.