Iga Swiatek a avut parte de un meci surprinzător de dificil în optimile turneului „WTA 500” de la Tokyo, fosta lideră mondială cedându-i nouă gameuri japonezei Mai Hontama (locul 148 mondial).

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, în sferturi la WTA Tokyo - Nouă gameuri pierdute cu Mai Hontama

Principală favorită a competiției din Japonia, Swiatek a avut nevoie de două ore pentru a trece de Hontama, scor 6-4, 7-5.

Nipona a condus cu două breakuri în primul set (4-1), dar Iga a revenit câștigând cinci gameuri la rând.

Mai s-a impus la retur în primul game din setul secund, dar a urmat o nouă serie câștigătoare a sportivei din Polonia (5-1). Hontama a recuperat două breakuri, a egalat la 5 după ce a salvat două mingi de meci, dar și-a mai pierdut o dată serviciul.

Swiatek, care nu mai jucase după ce a fost eliminată în optimi la US Open 2023 și a pierdut primul loc în clasamentul WTA, o va întâlni în sferturi pe rusoaica Veronika Kudermetova (19 WTA, favorită 8).

Toray Pan Pacific Open Tennis (Tokyo) are loc în perioada 25 septembrie - 1 octombrie, pe hard, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $780.637. Principala favorită este Iga Swiatek, iar campioana en-titre este Liudmila Samsonova (2022).