Soonwoo Kwon era văzut drept mare favorit în partida cu thailandezul Kasidit Samrej, dar sud-coreeanul a pierdut surprinzător în optimile competiției de tenis din cadrul Jocurilor Asiatice și s-a răzbunat pe racheta sa.

Soonwoo Kwon, acces de furie la Jocurile AsiaticeFoto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Soonwoo Kwon și-a distrus racheta după înfrângerea de la Jocurile Asiatice

Aflat pe locul 112 în clasamentul ATP, Kwon (favorit 4) a fost învins în trei seturi de Samrej (634 ATP), scor 6-3, 5-7, 6-4.

Kwon și-a distrus racheta într-un acces de furie, iar apoi a refuzat și tradiționala strângere de mână. Videoclipul a adunat peste un milion de vizualizări pe platforma chineză Weibo și a stârnit furia internauților din Coreea de Sud.

Comitetul Olimpic și Sportiv Coreean (KSOC) a declarat că acțiunile lui Kwon au fost „extrem de regretabile”. Jucătorul a fost criticat și de viceministrul sud-coreean al culturii, sportului și turismului.

„Vom lua măsuri adecvate pentru această situație printr-o analiză cuprinzătoare după ce Jocurile se vor încheia”, a afirmat KSOC.

Kwon și-a cerut scuze față de Kasidit, dar și față de fanii săi sud-coreeni, într-o notă scrisă de mână și postată pe rețelele de socializare.

„M-am comportat nesăbuit la scurt timp după ce s-a încheiat un meci și nu ar fi trebuit să o fac în calitate de jucător al echipei naționale", a scris Kwon.

De știut:

  • Dacă ar fi câștigat medalia de aur la Jocurile Asiatice, Soonwoo Kwon (25 de ani) ar fi scăpat de serviciul militar obligatoriu.
  • În Coreea de Sud, toţi bărbaţii apţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani trebuie să se înroleze în armată ca parte a eforturilor de apărare împotriva ameninţării nucleare reprezentate de Coreea de Nord.