Perechea formată din Monica Niculescu / Alexa Guarachi (România / Chile) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului „WTA 1000” de la Guadalajara, Mexic.

Monica NiculescuFoto: Julian Avram / AP / Profimedia

>> WTA Guadalajara: Monica Niculescu, prima victorie la simplu după doi ani

Monica Niculescu și Alexa Guarachi, posibil duel cu principalele favorite la WTA Guadalajara

Dacă în primul tur le-au eliminat pe americancele Lauren Davis și Robin Montgomery, scor 7-5, 6(5)-7, 12-10, Niculescu și Guarachi au avut o misiune mult mai ușoară în optimi.

Adversarele de marți, Anastasia Potapova și Veronika Kudermetova au decis să se retragă, astfel că românca va evolua direct în turul următor.

În sferturile de finală, Monica Niculescu și Alexa Guarachi vor întâlni câștigătoarele din partida Storm Hunter (Australia) și Elise Mertens (Belgia) contra Bethanie Mattek-Sands (SUA) și Kristina Mladenovic (Franța), primele fiind principalele favorite ale turneului.

Guadalajara Open Akron 2023 face parte din categoria „WTA 1000” și oferă premii totale în valoare de $2.788.468. Întrecerea are loc în perioada 17-23 septembrie, iar campioana en-titre este Jessica Pegula la simplu și Storm Sanders / Luisa Stefani la dublu.