Holger Rune a pierdut șapte meciuri la rând, iar danezul a vorbit acum despre problemele cu care s-a confruntat în ultimele luni.

Holger RuneFoto: Phamai Techaphan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Holger Rune, rezultate slabe din cauza unei hernii de disc

Aflat pe locul 4 în clasamentul ATP, sportivul danez a explicat că a jucat cu dureri la spate din cauza unei hernii de disc. Rune (20 ani) spune că va lua o pauză pentru a se recupera complet.

„După cum probabil știți, spatele mi-a cauzat probleme în ultimele luni. Am încercat diferite soluții și uneori părea mai bine, dar de multe ori durerea este limitativă.

Știm ce a cauzat problema și aceasta este rezolvată, așa că urmează să scăpăm de inflamație pentru a putea juca din nou liber. Vom lua măsuri și în acest sens.

Mă bucur să lucrez din nou cu vechea mea echipă și le mulțumesc tuturor celor care mă susțin. Asta înseamnă totul pentru mine. Visele și obiectivele sunt la fel de înalte ca întotdeauna. Sunt numărul 4 în lume și călătoria doar a început” - Holger Rune pe Instagram.

„În timpul sezonului de zgură, am avut un nerv ciupit la a cincea vertebră lombară, așa că nu e prea bine. Știu că se poate repara și acum o să-mi dedic tot timpul acestui obiectiv.

Simt că nu pot juca la nivelul pe care mi-l doresc, chiar dacă sunt dispus să dau 100%. Nu obțin aceeași viteză cu serviciul și nici nu câștig acele puncte gratuite cu serviciul.

Trebuie să am grijă de spatele meu pentru a servi din nou bine. Când voi reveni, voi fi din nou pregătit, nu voi reveni doar pentru a participa la turnee” - Holger Rune, pentru TV2, citat de UbiTennis.

Într-un interviu separat, Aneke Rune (mama lui Holger) a explicat prin ce trece fiul ei: „Îl doare de fiecare dată când serveşte, iar dozele mari de ibuprofen nu au niciun efect. Durerea a apărut la Roma și s-a înrăutățit la Roland Garos. De atunci, Rune a fost diagnosticat cu o hernie de disc care i-a provocat multă durere”.

Ultima victorie a lui Holger datează din 10 iulie: 3-6, 7-6(6), 7-6(4), 6-3 vs Grigor Dimitrov (optimi Wimbledon). De atunci, Rune a pierdut șapte meciuri.

Wimbledon: (3)6-7, 4-6, 4-6 vs Carlos Alcaraz

Cupa Hopman: 4-6, 3-6 vs Leandro Riedi

Cupa Hopman: 2-6, 3-6 vs Richard Gasquet

Toronto: 2-6, 6-4, 3-6 vs Marcos Giron

Cincinnati: 4-6, 0-2 vs Mackenzie McDonald (abandon)

US Open: 3-6, 6-4, 3-6, 2-6 vs Roberto Carballes Baena

Cupa Davis: 7-6(4), (5)6-7, 2-6 vs Thiago Monteiro.