​Madison Keys (cap de serie 17) a reușit să o elimine pe campioana en-titre de la Wimbledon, Marketa Vondrousova, americanca bifând astfel calificarea în semifinalele de la US Open 2023.

Madison KeysFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Madison Keys, în semifinalele US Open 2023 - A învins-o pe Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon

Văzută favorită de mulți dintre specialiști, Vondrousova a cedat în două seturi, scor 1-6, 4-6, la capătul unei partide care a durat o oră și 26 de minute.

Pentru Keys aceasta este prima calificare în semifinalele US Open după o pauză de cinci ani de zile. Madison a jucat finala de la Flushing Meadows la ediția din 2017: a fost învinsă în finală de compatrioata Sloane Stephens.

Pentru un loc în marea finală, Keys se va duela cu Aryna Sabalenka, o jucătoare cu un profil de joc asemănător (bazat pe forța loviturilor).

Semifinale feminine, US Open 2023

Aryna Sabalenka (2) vs Madison Keys (19)

Coco Gauff (6) vs Karolina Muchova (10)

Indiferent cine se va impune, US Open va avea parte de o campioană în premieră.

De știut:

  • Madison Keys se află în fața semifinalei cu numărul șase în turneele de Grand Slam.
  • Dintre jucătoarele active, doar Venus Williams, Victoria Azarenka, Caroline Wozniacki, Petra Kvitova și Aryna Sabalenka au bifat mai multe prezențe în semifinalele de Grand Slam decât Keys.
  • În cea de-a doua semifinală se vor întâlni Coco Gauff (favorită 6) și Karolina Muchova (cap de serie 10, cea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în sferturi).

Rezumatul partidei dintre Keys și Vondrousova