Andreea Mitu (ocupantă a locului 450 în ierarhia mondială) a câștigat duminică turneul de tenis de categorie ITF de la Praga.

Andreea MituFoto: PETER PARKS / AFP / Profimedia

Sportiva noastră a trecut în finală de Sara Bejlek (locul 213 WTA) în trei seturi, scor 7-6(1), 2-6, 6-3. Meciul a fost unul intens, disputat pe durata a două ore și 23 de minute.

Reprezentantă a gazdelor, Sara a fost cap de serie numărul patru la competiția de la Praga, una disputată pe zgură.

România le-a mai avut pe tabloul principal pe următoarele jucătoare: Arina Gabriela Vasilescu (venită din calificări), Irina Bara (cap de serie 5), Oana Gavrilă, Andreea Prisacariu (cap de serie 15) și Anca Alexia Todoni.

Turneul a avut loc în perioada 28 august - 3 septembrie, pe zgură, în complexul TK Spoje, iar premiile totale au fost în valoare de $60000.

Despre Andreea Mitu

În vârstă de 31 de ani, Andreea Mitu s-a aflat cel mai sus în ierarhia WTA pe locul 68, ocupat la data de 8 iunie 2015. A câștigat în carieră $899.151 și are la simplu 377 de victorii și 201 înfrângeri.

Cel mai bun rezultat din carieră la un Grand Slam l-a reușit la Roland Garros, ediția din 2015, atunci când a ajuns până în turul al patrulea. La celelalte turnee majore nu a trecut vreodată de runda inaugurală.