Elena Rybakina s-a calificat în semifinalele turneului „WTA 1000” de la Montreal, după un meci cu Daria Kasatkina în care s-au consemnat 20(!) de breakuri.

Elena RybakinaFoto: Christinne Muschi / Zuma Press / Profimedia

Rybakina vs Kasatkina, meci cu 20 de breakuri - Elena, în semifinalele WTA Montreal

Serviciul reprezintă una dintre principalele arme ale Elenei, dar acesta nu a funcționat la parametri normali în meciul cu Daria.

Sportiva care reprezintă Kazahstan a bifat 7 ași, dar a comis și 7 duble greșeli (la fel ca adversara) și a avut nevoie de trei ore și jumătate pentru a obține victoria, scor 5-7, 7-5, 7-6(8).

Nu mai puțin de 20 de breakuri s-au inregistrat în această partidă. S-a câștigat de 5 ori contra serviciului în primul set, de 9 ori în cel de-al doilea și de 6 în decisiv.

Cel de-al treilea set a fost unul plin de răsturnări de situație: Rybakina a început mai bine (3-0), Kasatkina a revenit spectaculos (a condus cu break la 4-3 și 6-5), dar nu a reușit să închidă partida și a fost nevoie de tiebreak pentru a stabili câștigătoarea.

Elena a ratat trei mingi de meci la 6-3 și una la 7-6, Daria a avut ocazia ei la 8-7 (nici ea nu a reușit să o fructifice) și au urmat trei puncte câștigate la rând de Rybakina.

De știut:

  • Campioană la Wimbledon 2022, Elena Rybakina se va duela pentru un loc în marea finală de la Montreal cu Liudmila Samsonova (18 WTA), după ce rusoaica a trecut de elvețianca Belinda Bencic (13 WTA), scor 6-4, 6-4.
  • În cealaltă semifinală de la Montreal se vor întâlni Iga Swiatek (principala favorită) și Jessica Pegula (4).

Rezumatul partidei dintre Elena Rybakina și Daria Kasatkina

„Omnium Banque Nationale” are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000 și oferă premii în valoare de 2.788.468 de dolari. Campioana en-titre la simplu este Simona Halep (2022), în timp ce la dublu s-au impus americancele Coco Gauff și Jessica Pegula.