Vera Zvonareva se afla pe lista jucătoarelor înscrise la turneului de categorie „WTA 250” de la Varșovia, dar rusoaicei i-a fost interzis accesul pe teritoriul Poloniei din motive de securitate de stat şi siguranţă publică. După anunțul Ministerului polonez de Interne, WTA a reacționat printr-un comunicat oficial.

Vera ZvonarevaFoto: Marta Lavandier / AP / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 514 - Toate evenimentele de sâmbătă sunt LiveText pe HotNews.ro.

Siguranța rusoaicei Vera Zvonareva, o prioritate pentru WTA

Polonia a devenit unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei de când Rusia a invadat ţara în 2022 şi a refuzat intrarea persoanelor care susţin acţiunile Rusiei şi ale Belarusului.

Deși Vera a purtat anul trecut mesajul „Fără război” pe o șapcă, la turneul de la Miami, ministerul a precizat că Zvonareva se află pe o listă de persoane considerate indezirabile pe teritoriul Poloniei.

„WTA este la curent cu situația în care se află Vera Zvonareva la Varșovia. Siguranța și bunăstarea tuturor jucătoarelor este o prioritate de top a WTA. Vera a plecat din Polonia și vom evalua problema în continuare împreună cu evenimentul”, a transmis WTA.

Rusoaica Vera Zvonareva, interzisă în Polonia la un turneu WTA

În vârstă de 38 de ani și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, Zvonareva se afla pe lista jucătoarelor de la turneul „BNP Paribas Warsaw Open” (de categorie WTA 250), care începe luni.

„Poliţia de frontieră a împiedicat intrarea în Polonia a unei jucătoare de tenis ruse. Vera Zvonareva, folosind o viză emisă de Franţa, a încercat să intre în ţara noastră cu un zbor de la Belgrad la Varşovia", a precizat ministerul într-un comunicat.

„După ce a sosit din Serbia, jucătoarea de tenis a rămas în zona de tranzit a Aeroportului Chopin din Varşovia, iar astăzi, după ora 12:00, a zburat spre Podgorica", a anunţat ministerul.

Cine este Vera Zvonareva

Zvonareva s-a aflat cel mai sus pe locul 2 în clasamentul WTA de simplu (pe 25 octombrie 2010), iar cele mai bune performanțe la Grand Slamuri au fost finalele de la Wimbledon și US Open din sezonul 2010. A adunat $15.754.395 doar din premiile din tenis.

În ceea ce privește circuitul de dublu, Zvonareva se poate lăuda cu trei titluri de Grand Slam câștigate: Australian Open (2012) și US Open (2006 și 2020).