Alexander Zverev, dublu câștigător al Turneului Campionilor (2018, 2021) și campion olimpic la Tokyo, este acuzat că ar fi agresat-o fizic pe Brenda Patea, un fotomodel german cu origini românești, informează RTL Germania.

Alexander ZverevFoto: Christof STACHE / AFP / Profimedia

Alexander Zverev, acuzat că a agresat-o fizic pe Brenda Patea, mama fetiței lui

Sursa citată anunţă că s-a cerut o ordonanţă penală împotriva lui Zverev pentru că ar fi agresat-o fizic pe Patea (26 ani), mama fetiței lui (născută în martie 2021).

Potrivit L'Equipe, detaliile plângerii nu sunt cunoscute, dar un purtător de cuvânt al Tribunalului Penal din Berlin a confirmat că Parchetul a solicitat emiterea unei ordonanţe penale împotriva lui Alexander Zverev pentru violenţă fizică împotriva Brendei Patea.

Această solicitare arată că parchetul consideră că există suficiente suspiciuni cu privire la această infracţiune.

Nu este vorba de o hotărâre, ci de o propunere de decizie a Parchetului care l-ar putea scuti pe Alexander Zverev de un proces public.

Aflat în prezent pe locul 19 ATP, Zverev ar putea primi o amendă de 480.000 de euro. În termen de două săptămâni se poate face apel împotriva ordonanţei penale, scrie News.ro.

În timpul sarcinii, Patea a povestit că a avut o relație foarte dificilă cu Zverev.

„Despărțirea noastră nu s-a datorat faptului că sunt gravidă, ci pentru că vedeam viața diferit. Intrasem deja într-o criză profundă. Toți cei care trăiesc cu un sportiv de performanță trebuie să se subordoneze acestuia.

Copilul nu era în plan, dar voi face totul ca să mă asigur că va crește într-un mediu sănătos. Am mijloacele necesare pentru a-l întreține singură” - Brenda Patea.

De știut:

  • În noiembrie 2020, Zverev a fost acuzat de violenţă fizică şi psihologică și de rusoaica Olga Sharypova, dar fosta iubită a jucătorului nu a sesizat instanţele de judecată.
  • Calificat în optimi la ATP Bastad (Suedia), Zverev îl va întâlni joi pe brazilianul Thiago Monteiro.