Wimbledon va avea o nouă campioană, după ce Elena Rybakina a fost eliminată în sferturi de Ons Jabeur, jucătoarea pe care kazaha o învingea în finala de anul trecut.

Elena RybakinaFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elena Rybakina, învinsă de Ons Jabeur în reeditarea finalei din 2022

Meciul de pe Terenul Central a durat aproape două ore, iar sportiva din Tunisia s-a impus cu (5)6-7, 6-4, 6-1.

Puțin surprinzător având în vedere faptul că Rybakina (favorită 3) dictează de obicei ritmul în meciurile ei, Ons a fost jucătoarea mai agresivă în această partidă.

A șasea jucătoare a lumii a bifat 35 de lovituri câștigătoare (21 pentru Elena) și a comis mai puține erori decât adversara ei (18-20).

Jabeur a încântat din nou publicul cu execuțiile ei spectaculoase (s-a descurcat excelent în apropierea fileului), iar Rybakina nu a reușit să pună la fel de multe probleme cu serviciul ca de obicei (Ons a condus și la ași: 8-7).

După câteva gameuri bune de serviciu în startul partidei, ambele jucătoare au reușit câte un break la 0. Ons a ratat o minge de set la 6-5 (se afla la lansare), iar Elena a avut câștig de cauză în tiebreak (7-5).

Cele două jucătoare au mers cap la cap în setul secund, ambele au salvat câteva mingi de break, dar Ons a forțat în momentul potrivit și a împins confruntarea în decisiv.

Rybakina a părut pierdută în debutul celui de-al treilea start, nu a mai găsit răspunsul pentru loviturile adversarei, iar Jabeur s-a desprins. Elena a dat senzația că poate reveni, dar a ratat două mingi de break la 3-1 și Ons nu a mai putut fi oprită în următoarele gameuri.

  • Ons Jabeur se va duela pentru un loc în marea finală de la Wimbledon cu Aryna Sabalenka (a doua favorită).

Statistica partidei dintre Jabeur și Rybakina

Ași: 8-7

Duble greșeli: 3-3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 76% - 65%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 52% - 49%

Puncte câștigate la fileu: 82% (9/11) - 45% (10/22)

Lovituri câștigătoare: 35-21

Erori neforțate: 18-20

Total puncte câștigate: 100-82

Distanță acoperită: 2482 metri - 2415 metri

Durată meci: 1h 55 min.

Wimbledon 2023, semifinalele feminine

Elina Svitolina - Marketa Vondrousova

Ons Jabeur (6) - Aryna Sabalenka (2).