​Mirra Andreeva a fost foarte aproape de calificarea în sferturi la Wimbledon 2023, dar jucătoarea în vârstă de 16 ani nu a reușit să închidă partida cu Madison Keys și americanca merge mai departe: 3-6, 7-6(4), 6-2.

Mirra AndreevaFoto: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

>> Noua senzație din WTA: „În afara terenului sunt diferită

Mirra Andreeva, învinsă de Madison Keys la Wimbledon 2023

Sportiva din Rusia (venită din calificări) a condus cu 6-3, 4-1, dar și-a pierdut serviciul și Keys (favorită 25) și-a adjudecat setul secund la tiebreak.

Madison, care a dictat ritmul și în prima parte a meciului, a fost mult mai precisă în decisiv, a servit foarte bine și a reușit două breakuri.

Americanca a bifat 39 de lovituri câștigătoare (14 pentru rusoaică) și a comis 40 de erori neforțate (21 în dreptul Mirrei).

Într-un moment foarte important (5-2, 40-40 în decisiv), Mirra a fost penalizată cu un punct după ce a dat cu racheta de pământ. Aceasta i-a spus arbitrului că a alunecat și racheta i-a scăpat din mână, dar decizia a rămas și Keys a beneficiat de o minge de meci.

De știut:

  • Keys și-a egalat cea mai bună performanță de la Wimbledon (a mai ajuns în sferturi în 2015) și se va duela cu învingătoarea meciului dintre Ekaterina Alexandrova (21) și Aryna Sabalenka (2).
  • Grație parcursului de la All England Club, Mirra Andreeva va urca 38 de poziții în clasamentul WTA, până pe locul 64.