La doar 16 ani, Mirra Andreeva a învins-o pe Anastasia Potapova și a ajuns în optimi la Wimbledon. La conferința de presă, sportiva din Rusia a vorbit despre idolul ei din tenis și a explicat că în afara terenului se comportă ca o adolescentă normală.

Mirra AndreevaFoto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Mirra Andreeva: „În afara terenului sunt diferită. Fac ceea ce fac fetele de vârsta mea”

Andreeva a fost foarte încrezătoare în meciul cu Potapova și a dat dovadă de o maturitate extraordinară pentru vârsta ei. După meci, Mirra a afirmat că Rafael Nadal este un model pentru ea.

„Rafa m-a impresionat foarte tare. A revenit după o accidentare, iar apoi a câștigat Australian Open și Roland Garros. Din punct de vedere mental, încerc uneori să îl copiez.

După ce am pierdut meciul cu Coco Gauff (la Roland Garros) mi-am luat câteva zile pentru a reflecta și a avea conversații profunde cu mine însămi.

Despre cum ar trebui să abordez sportul, ce decizii să iau pe teren, încercând să-mi cresc inteligența tactică. Am schimbat multe lucruri, vreau să îmi arăt mai puțin emoțiile și să rămân concentrată.

Cred că sunt doar o adolescentă normală, o fată normală. Cred că fac tot ceea ce fac fetele de vârsta mea... Trebuie să merg la școală. Nu am de ales. Trebuie să mai sufăr încă doi ani...

Pe teren încerc să mă gândesc doar la tenis, la joc, la următorul punct. Dar în afara terenului sunt diferită” - Mirra Andreeva.

Andreeva a evitat întrebările legate de sprijinul primit din Rusia și a vorbit despre cum au ajutat-o familia și localnicii din orașul natal Krasnoyarsk, care au postat despre succesul ei pe rețelele de socializare.

  • Pentru un loc în sferturi la Wimbledon, Mirra Andreeva se va duela cu americanca Madison Keys (favorită 25).

Rezultatele înregistrate de Mirra Andreeva la Wimbledon 2023

  • Calificări

Turul I: 6-3, 6-1 vs Rosa Vicens Mas (206 WTA)

Turul II: 6-1, 6-2 vs Chloe Paquet (178 WTA)

Turul III: 7-5, 5-7, 6-2 vs Tamara Korpatsch (122 WTA)

  • Tabloul principal

Turul I: 6-4, 3-6, 7-5 vs Xiyu Wang (65 WTA)

Turul II: 6-3, 4-0 vs Barbora Krejcikova (11 WTA)

Turul III: 6-2, 7-5 vs Anastasia Potapova (23 WTA).

Cine este Mirra Andreeva

Are 16 ani și este cea mai mică fată a familiei (mai are trei surori). Sora Erika (18 ani) este locul 149 în ierarhia mondială.

Mama Raisa se uita la Australian Open în timp ce era gravidă cu Erika (una dintre surorile mai mari) și le-a transmis fetelor dragostea pentru tenis.

Cele patru surori ale familiei, la început de 2021