Sorana Cîrstea a fost criticată pe internet după ce a distribuit un mesaj pe contul ei de Instagram, iar mama sportivei a reacționat după eliminarea acesteia de la Wimbledon 2023.

Sorana CirsteaFoto: Brandon MALONE / AFP / Profimedia

Mama Soranei Cîrstea, după ce fiica ei a fost criticată: „Mă cutremur la ce citesc”

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, a fost mesajul distribuit de Cîrstea pe Instastory.

Sorana a explicat că a postat textul după ce a fost impresionată de atmosfera și de clasa spectatorilor prezenți la Grand Slamul londonez, iar mama Liliana le-a răspuns celor care au jignit-o pe a 37-a jucătoare a lumii.

„Am așteptat să termine Sorana turneul să spun și eu câteva cuvinte ca mamă, femeie și cititor de presă. Mă cutremur la ce citesc.

Sorana este copilul meu, este o sportivă de top și un om de calitate, școlit (cu rezultate meritorii), nu este o parvenită incultă care nu știu unde este școlită și care a făcut carieră 'bifând'. Are dreptul să-și spună și să-și susțină opinia!

De ce sunteți deranjați? Că nu a atacat pe nimeni, a dat dovadă de maturitate spunând ce gândește și ce-i place. Îi place frumosul, calitatea, excelența și familia!

Emană bunătate, frumusețe și muncă exemplară! Știți voi ce înseamnă asta? Nu! Și nici nu o să aflați! Pentru că ura voastră a depășit normalul și pentru că spuneți, scrieți și reacționați la comandă și la plată! Atât!

Copil frumos, mergi pe drumul tău, fii fericită și împlinită, familia o să-ți fie alături totdeauna! Noi toți te iubim și te susținem! Pentru noi nu ești o 'coțofană', ești un simbol, o inspirație, o mândrie!” - Liliana, mama Soranei Cîrstea, citată de Cancan.

Sorana Cîrstea s-a oprit în turul trei la Wimbledon 2023, după ce a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia, scor 6-2, 6-2.