Sorana Cîrstea a fost acuzată de transfobie după ce a distribuit duminică un mesaj pe contul ei de Instagram, iar sportiva aflată pe locul 37 în clasamentul WTA a explicat acum ce a vrut de fapt să transmită.

Sorana CirsteaFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Sorana Cîrstea și postarea pentru care a fost aspru criticată pe internet: „Să putrezești în iad”

Sorana Cîrstea: „Ideea din spatele postării a fost una foarte pozitivă”

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, a fost mesajul distribuit de Cîrstea pe Instastory.

După calificarea în turul doi de la Wimbledon, Sorana a precizat că a postat textul după ce a fost impresionată de atmosfera și de clasa spectatorilor prezenți la Grand Slamul londonez.

„A fost un mesaj care a venit după sosirea mea la Wimbledon și a fost un mesaj pozitiv. Ieri am văzut-o pe Prințesa de Wales, Kate, și m-a impresionat extraordinar de mult eleganța ei, eleganța doamnelor de aici, cât de frumos sunt îmbrăcați bărbații, toți la costum, cu cravată, și câtă disciplină au copiii, ce inocență, și totul a venit dintr-o admirație a mea față de acest turneu și de toate lucrurile frumoase pe care le-am văzut aici, care reprezintă acest turneu.

A fost un mesaj pozitiv care, în general, în ziua de astăzi se poate interpreta oricum, însă mesajul a fost unul pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât de frumoasă e lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu. De aici a fost inspirația înainte de această postare. Deci, ideea din spatele acestei postări a fost una foarte pozitivă” - Sorana Cîrstea, citată de Eurosport.

Sorana Cîrstea prefațează meciul cu Jelena Ostapenko de la Wimbledon

„E extraordinar de bună, mult mai bună decât pare la prima vedere, cu o mână extraordinară, foarte agresivă, dovadă că toate meciurile dinainte au fost foarte dificile pentru mine. Dar e o suprafață nouă, nu am jucat până acum împotriva ei pe iarbă.

Spun eu că la ultimul meci direct am luat un set, am progresat acolo și o să fac tot posibilul să mă concentrez pe ceea ce ține de mine și să joc acest meci destul de inteligent.

Așa cum spuneam, e o jucătoare agresivă și e destul de dificil să fii și mai agresivă. Va trebui prin inteligență să reușesc să câștig acest meci” - Sorana Cîrstea.

De știut:

  • Prin calificarea în turul doi de la Wimbledon, Cîrstea și-a asigurat un premiu în valoare de 85.000 de lire sterline și 70 de puncte în ierarhia mondială.
  • În runda următoare a Grand Slamului londonez, Sorana se va duela cu letona Jelena Ostapenko (17 WTA).

Wimbledon 2023 are loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă va ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.