Venus Williams (43 de ani) va participa anul acesta pentru a 24-a oară în carieră la Wimbledon, iar septupla campioană de Grand Slam a vorbit la conferința de presă despre vârsta până la care vrea să joace tenis.

Venus WilliamsFoto: Darren Carroll / AP / Profimedia

Venus Williams vrea să joace tenis până la 50 de ani

În timp ce Serena (sora ei mai mică) a spus adio tenisului în septembrie 2022, Venus a afirmat că nu se gândește la retragere și vrea să se afle în continuare pe teren la 50 de ani.

Aflată pe locul 554 în clasamentul WTA, Venus (fostă lideră mondială) a primit un wildcard pentru a participa în acest an la competiția de la All England Club.

„Nimeni nu a mai făcut-o până acum, aşa că dacă cineva ar fi capabil, eu sunt acea persoană. Turneele de Grand Slam sunt foarte importante pentru mine” - Venus Williams, de cinci ori campioană la Wimbledon.

De știut:

  • Revenită pe teren la s'Hertogenbosch (Olanda), Venus a obținut o victorie entuziasmantă la Birmingham: 7-6(5), 4-6, 7-6(6) vs Camila Giorgi (67 WTA).
  • Venus Williams va debuta luni la Wimbledon 2023: o va întâlni în runda inaugurală pe ucraineanca Elina Svitolina (75, beneficiară și ea a unui wildcard). Meciul se va disputa pe Terenul Central, pe care Venus nu a mai jucat din 2017.

Wimbledon 2023 va avea loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă va ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.