Maria Sakkari (8 WTA) a făcut o partidă slabă în turul al doilea al turneului WTA 250 de la Nottingham și a fost eliminată de franțuzoaica Alize Cornet (72 WTA), scor 6-1, 6-4.

Maria SakkariFoto: Aurelien Morissard / AP / Profimedia

Maria Sakkari, învinsă de Alize Cornet la WTA Nottingham

Eliminată încă din primul tur la Roland Garros de finalista Karolina Muchova, jucătoarea din Grecia a participat la turneul de la Nottingham ca pregătire înainte de Wimbledon.

Din păcate pentru ea, a părăsit și de această dată competiție încă din turul al doilea.

Primul set a fost total la discreția franțuzoaicei, care a condus cu 5-0 și l-a terminat în forță.

În setul al doilea, semifinalista de la Roland Garros și US Open a fost condusă din nou cu 2-0, a încercat o revenire timidă, dar Cornet a rămas concentrată până la final și și-a adjudecat victoria, după mai puțin de o oră și jumătate de joc.

În sferturile de finală, Alize Cornet va întâlni câștigătoarea dintre Elizabeth Mandlik (110 WTA) și Camila Giorgi (47 WTA).

„Rothesay Open” de la Nottingham face parte din categoria WTA 250, are loc în perioada 12-18 iunie, pe iarbă, și oferă premii totale în valoare de $259.303. Campioana en-titre (din 2022) este Beatriz Haddad Maia. Turneul este unul pregătitor pentru Wimbledon, al treilea Grand Slam al sezonului (3-16 iulie).