Revenită de 8 săptămâni în circuitul WTA, Elina Svitolina a reușit să câștige turneul de la Strasbourg, după ce a învins-o în finală pe Anna Blinkova. Sportiva din Ucraina a avut un mesaj care a stârnit ropote de aplauze pe arenă.

Elina SvitolinaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elina Svitolina va dona către copiii din Ucraina toți banii câștigați la turneul WTA Strasbourg

Elina Svitolina a câștigat sâmbătă la Strasbourg titlul cu numărul 17 din cariera sa, primul după acea pauză de un an de zile, în care a născut o fetiță.

Sportiva care a făcut un salt impresionant în ierarhia WTA odată cu succesul din Franța a transmis la finalul duelului cu Anna Blinkova un mesaj pentru poporul ucrainean, care suferă de mai bine de un an de zile din cauza invaziei rusești.

„Câștigarea acestui trofeu înseamnă foarte mult pentru mine. Mai ales aici, unde am primit un trofeu în 2020, în anul izbucnirii pandemiei de coronavirus. Este foarte frumos să fiu fără mască, ținând în mână un trofeu.

Voi dona toți banii câștigați la acest turneu copiilor din Ucraina. Aș vrea să mulțumesc Franței pentru că a făcut o treabă incredibilă în a-i primi pe ucraineni, făcând tot posibilul pentru ca ei să se simtă în siguranță... Împreună vom vedea lumina și vom câștiga acest război.” - a fost mesajul Elinei Svitolina.