Germanul Jan Lennard Struff (65 ATP) a reușit un parcurs excelent la turneul „ATP 1000” de la Madrid, reușind să ajungă în finală după ce l-a învins pe rusul Aslan Karatsev (121 ATP).

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Carlos Alcaraz vs Jan Lennard Struff, în finala ATP Madrid

La capătul a trei seturi desfășurate pe partcursul a două ore și 17 minute, Struff s-a impus în fața lui Karatsev cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4.

După un prim set adjudecat de Aslan Karatsev, Jan Struff și-a revenit și a întors soarta partidei, ratând nu mai puțin de patru mingi de meci.

Cei doi s-au întâlnit în urmă cu zece zile în finala calificărilor. Rusul a avut câștig de cauză, după 6-4, 6-2, dar pe tabloul principal a ajuns și germanul, ca lucky loser.

Calificat pentru a doua oară într-o finală, după ce a fost învins de Nikoloz Basilashvili la ATP Munchen 2021, Jan Lennard Struff îl va înfrunta pe campionul en-titre și principalul favorit, spaniolul Carlos Alcaraz.

ATP Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria ATP 1000, are premii totale în valoare de 7.705.780 euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz.