Sorana Cîrstea s-a oprit în faza semifinalelor de la WTA Miami, sportiva noastră fiind învinsă în două seturi, scor 7-5, 6-4, de Petra Kvitova, dublă câștigătoare de Grand Slam.

Sorana CirsteaFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Sorana Cîrstea își reproșează perioada slabă de la finalul primului set

La finalul partidei, Cîrstea a explicat într-o intervenție la Digisport unde a pierdut meciul cu Kvitova. Sorana a condus cu 5-2 în prima manșă, având și două mingi de set.

„Dacă ar fi să îmi reproșez ceva, sunt gameurile de la 5-4 pentru mine la 7-5, 2-0 pentru ea. Acolo am simțit că am scăzut puțin jocul.

Ea a început să fie mult mai liberă, să joace mult mai curajos. Apoi am încercat să revin, dar a fost prea târziu.

Plec cu zâmbetul pe buze, au fost două turnee bune din partea mea (n.r. Indian Wells și Miami). Am pierdut la Indian Wells la Iga, numărul 1, iar aici la Petra, după un meci pe care cred că l-am avut în mână.

Nivelul este acolo și asta îmi dă încredere pentru turneele care urmează” - Sorana Cîrstea, într-o intervenție pentru Digisport.

Ce urmează pentru Sorana: O pauză - Nu va juca la Charleston, urmând să revină pe teren pe zgura de la Madrid

După două turnee reușite pe hardul american de la Indian Wells și Miami, pentru Sorana Cîrstea va urma o pauză.

Deși era înscrisă la turneul de la Charleston, sportiva noastră nu va mai juca pe zgura americană, ea urmând să revină în circuit cu ocazia competiției de la Caja Magica: întrecerea de la Madrid, de categorie WTA 1000 (va debuta pe 24 aprilie).

De știut:

  • Petra Kvitova (12 WTA) se va duela pentru trofeu cu Elena Rybakina (7 WTA), după ce campioana de la Wimbledon 2022 a învins-o pe Jessica Pegula (3 WTA), scor 7-6(3), 6-4.
  • Prezența în semifinalele turneului de la Miami este a doua cea mai bună performanță din cariera Soranei Cîrstea, după ce în 2013 a ajuns până în finala Rogers Cup (a fost învinsă atunci de Serena Williams).
  • Calificarea în semifinale reprezintă cel mai bun rezultat înregistrat în carieră de Sorana Cîrstea la Miami Open. De asemenea, ea a învins pentru prima oară o jucătoare din Top 2 WTA (Aryna Sabalenka).
  • Pentru prezența în semifinalele competiției din Florida, Sorana va primi un cec în valoare de 352.635 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Parcursul foarte bun de la turneul din Florida o va ajuta pe Sorana să facă un salt important în ierarhia mondială de simplu: începând de luni, 3 aprilie, sportiva noastră va ocupa locul 41 (salt de 33 de poziții).
  • Sorana Cîrstea este prima jucătoare din afara Top 50 WTA care a câştigat cel puţin 9 meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double (4 la Indian Wells şi 5 la Miami) în acelaşi an.