Andre Agassi a trăit alături de Darren Cahill o a doua tinerețe pe plan sportiv, iar antrenorul australian a vorbit într-un interviu recent despre modul în care fostul lider mondial vedea tenisul.

Darren Cahill si Andre AgassiFoto: GREG WOOD / AFP / Profimedia

Cahill a început colaborarea cu Agassi în 2002 (americanul avea 32 de ani) și l-a ajutat să cucerească ultimul titlu de Grand Slam al carierei, la Australian Open 2003.

De asemenea, Darren l-a ajutat pe Andre să revină pe prima poziție a clasamentului ATP. În iunie 2003, americanul devenea cel mai vârstnic lider mondial din istoria tenisului (record doborât între timp de Roger Federer, Novak Djokovic și Rafael Nadal).

„Modul în care funcționează creierul lui Andre Agassi este cu totul unic și nu am mai văzut așa ceva la un jucător de tenis. El va pune 50 de întrebări despre un anumit jucător, despre ce face, despre ce tendințe are, cât efect va avea mingea?

Adversarul va pune greutatea pe piciorul din spate? O va pune pe piciorul din față? Dacă aș încerca acest tip de lovitură, care ar fi reacția? Va răspunde cu un slice, se va apleca în spate? Va juca cu un pic de efect? Voi putea să atac următoarea minge? Așa că trebuia să fii pe fază cu el.

Nu trebuia să aibă dreptate, pentru că a înțeles că atunci când intri pe teren, responsabilitatea este a jucătorilor, dar avea nevoie de toate aceste informații pentru a le putea procesa înainte de a ieși pe teren și de a juca” - Darren Cahill pentru The Big Deal, potrivit Sportskeeda.

Andre Agassi a adunat în carieră opt titluri de Grand Slam: 4 la Australian Open (1995, 2000, 2001, 2003), câte unul la Roland Garros (1999) și Wimbledon (1992) și două la US Open (1994, 1999).