Danielle Collins (29 de ani, 11 WTA) s-a calificat în turul trei de la Australian Open după ce a trecut de Karolina Muchova (26 de ani, 113 WTA), 6-7 (1), 6-2, 7-6 (6). Meciul a oferit un moment cum rar se vede.

Danielle CollinsFoto: Jason Heidrich / Icon Sportswire / Profimedia

Cele două jucătoare au ajuns în tie-break în setul decisiv, pe care americanca l-a dominat copios. Danielle Collins a ajuns să conducă 6-3 și a luat și următorul punct, moment în care a lăsat racheta pe suprafața de joc și a ridicat mâinile, în semn de victorie.

Danielle Collins a mers spre fileu pentru a da mâna cu adversara, doar că arbitrul a informat-o că meciul nu se încheiase! Americanca a uitat, probabil, faptul că, la turneele de Grand Slam, tie-break-ul în setul decisiv nu se joacă până la 7, cum se întâmpla înainte, ci până la 10.

„Danielle, 10 puncte. E tie-break până la 10 puncte”, i-a spus arbitrul, dar Danielle Collins tot nu era lămurită: „Cum? Ce?”. „Se joacă până la 10, Danielle”, a spus iar arbitrul de scaun. După câteva secunde în care a privit mirată spre arbitru, Danielle Collins a realizat gafa și a zâmbit.

Citește mai mult pe Digisport.ro