Ilie Năstase (76 de ani) a fost prins din nou conducând sub influența băuturilor alcoolice și a rămas fără permis de conducere, după cum a transmis vineri Poliția Capitalei.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ilie Năstase a rămas fără permisul de conducere

Conform testării, Năstase a fost depistat cu 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fostul jucător de tenis a rămas fără permis pentru 90 de zile și a primit și o amendă în valoare de 1.305 lei.

Năstase nu este la prima abatere atunci când vine vorba despre conducerea sub influența băturilor alcoolice.

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 din Municipiul București.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Ilie Năstase: „Plec din România, băusem doar două beri”

„M-a oprit Poliția. Băusem două beri, dar în România nu ai voie nicio bere. Și mi-au dat o amendă. Plec din România. Nu mai vreau să stau în țara asta” - Ilie Năstase pentru Libertatea.

De altfel, Ilie Năstase nu este la prima abatere de acest fel. În 2018, el s-a ales cu dosar penal din cauza conducerii sub influența alcoolului. În plus, fostul sportiv a devenit agresiv cu polițiștii atunci cand a fost oprit.

În iulie 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pentru că a condus sub influența alcoolului.