Rafael Nadal a pierdut primele două meciuri disputate la Turneul Campionilor 2022 și are nevoie de un mic miracol pentru a ajunge în semifinalele competiției. După înfrângerea cu Felix Auger-Aliassime, ibericul a afirmat că se gândește deja la sezonul următor.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal „va muri pe teren” pentru a ajunge la nivelul dorit

Câștigător a două titluri de Grand Slam în acest an (Australian Open și Roland Garros), Nadal a explicat rezultatele slabe din ultima perioadă și a spus că va da totul pentru a reveni la forma dorită.

„Am jucat mai bine decât zilele trecute, dar nu am reușit să profit de oportunitățile pe care le-am avut. Am luptat până la final. Când lucrurile merg așa, este greu să schimbi dinamica când întâlnești un serviciu ca al lui Aliassime. Cele două meciuri de aici au fost un dezastru la nivel mental, dar nu și la nivel de tenis. Corpul meu, anul pe care l-am avut și situația mea personală nu îmi permit să lupt pentru acest obiectiv.

Trebuie să închei anul într-un mod pozitiv, și nu mă refer la victorii, dar să am o imagine care să mă ajute să continui. Sunt încă motivat, de aceea mă aflu aici. Sunt trist, dezamăgit, dar mâine va fi o altă zi.

Am îndoieli în privința Australiei pentru că toți cei care merg acolo sunt foarte buni. Dacă nu ai îndoieli este pentru că ești o persoană arogantă. Când ai îndoieli, asta te face să te gândești la tot felul de lucruri, să muncești mai mult și să rămâi treaz, conștient.

Mâine începe sezonul 2023 pentru mine. Nu cred că am uitat să joc tenis, cum să fiu puternic din punct de vedere mental. Trebuie să recuperez senzațiile pozitive și toată încrederea, mentalitatea puternică, pentru a fi la nivelul la care vreau să fiu. Nu știu dacă voi mai ajunge vreodată la acel nivel. Dar ceea ce nu am nicio îndoială este că voi muri pe teren pentru a ajunge în acel punct!” - Rafael Nadal, la conferința de presă.

Turneul Campionilor - Grupa Verde, clasament în timp real

*Victorii - înfrângeri / Seturi câștigate - pierdute

1. Taylor Fritz 1-0 / 2-0

2. Casper Ruud 1-0 / 2-0

3. Felix Auger Aliassime 1-1 / 2-2

4. Rafael Nadal 0-2 / 0-4

De știut:

  • Rafael Nadal a pierdut patru meciuri la rând: a fost învins de Frances Tiafoe în optimi la US Open, de Tommy Paul în turul întâi de la Paris Masters și de Taylor Fritz și Felix Auger-Aliassime la Turneul Campionilor 2022.
  • Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă.
  • Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.