Iga Swiatek, lideră a ierarhiei mondiale, a făcut pasul în semifinalele turneului „WTA 500” de la Ostrava, după ce a învins-o vineri pe Caty McNally (151 WTA).

Iga SwiatekFoto: Dustin Satloff / AP / Profimedia

Jucătoarea venită din calificări i-a dat o replică destul de bună principalei favorite, a reușit câte un break în fiecare set, dar poloneza a gestionat mai bine momentele importante ale partidei și s-a impus după o oră și 53 de minute de joc, scor 6-4, 6-4.

Swiatek se va duela pentru un loc în finala competiției din Cehia cu învingătoarea meciului dintre cehoaica Tereza Martincova (78 WTA) şi rusoaica Ekaterina Alexandrova (21 WTA).

Tot vineri, americanca Alycia Parks (144 WTA, le eliminase pe Karolina Pliskova și Maria Sakkari) a fost învinsă de Barbora Krejcikova (23 WTA), scor 7-6(7), 6-3.

Sportiva din Cehia va juca în semifinale împotriva Elenei Rybakina (26 WTA), după ce campioana de la Wimbledon a învins-o pe Petra Kvitova (20 WTA), scor 7-6(5), 6-4.

WTA Ostrava, program semifinale

Iga Swiatek vs Tereza Martincova / Ekaterina Alexandrova

Barbora Krejcikova vs Elena Rybakina.

„Agel Open” de la Ostrava are loc în perioada 3-9 octombrie, se joacă pe hard indoor, are premii totale în valoare de $757.900 și face parte din categoria WTA 500. Campioana en-titre este Anett Kontaveit, iar principala favorită de acest an este Iga Swiatek, lidera mondială.

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Caty McNally

Rezumatul partidei dintre Alycia Parks vs Barbora Krejcikova