Casper Ruud (locul doi în ierarhia ATP) a adus primul punct echipei Europei în duelul din Laver Cup 2022 contra formației Restului Lumii. Norvegianul a trecut după un meci echilibrat de americanul Jack Sock.

Casper RuudFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

De știut:

  • Competiția Laver Cup 2022 poate fi urmărită în direct pe Eurosport.

Laver Cup 2022: Europa conduce Restul Lumii cu 1-0

Ruud (finalist în acest sezon la Roland Garros și US Open) a avut nevoie de trei seturi pentru a-l învinge pe Sock, scor 6-4, 5-7, 10-7. Meciul din O2 Arena a durat o oră și 49 de minute.

Ruud, unul dintre cei mai constanți jucători din acest sezon, a început mai bine partida și a avut în mod evident mai multe „arme” pe care să le folosească.

Norvegianul a câștigat primul set cu 6-4, iar lucrurile păreau să ducă spre o partidă de două seturi.

Ieșit dintr-o stare de letargie, Jack a adus mai multă culoare în jocul său: a venit cu scurte inspirate, a făcut pasul mai în față, iar serviciul i-a permis să fie mai liniștit și mai concentrat la retur.

La 5-5, Sock a făcut breakul izbăvitor, iar setul al doilea i-a revenit de la lansare, scor 7-5.

Decisivul (un super tiebreak) a început perfect pentru american: s-a distanțat la 3-0, cu două minibreakuri. Din păcate pentru echipa Restului Lumii, Jack nu a putut menține ritmul, a avut o cădere în joc, iar Ruud a ajuns să conducă cu 7-4.

Momentele de dramatism au continuat, iar Sock s-a apropiat amenințător până la 8-7 pentru adversar.

Nu a mai fost însă cale de o surpriză, Ruud impunându-se cu 10-7. Norvegianul a adus astfel Europei primul punct de la Laver Cup 2022 în duelul cu formația Restului Lumii.

Se vor mai juca vineri, 23 septembrie, la Laver Cup 2022

Stefanos Tsitsipas - Diego Schwartzman

Andy Murray - Alex De Minaur

Roger Federer / Rafael Nadal - Jack Sock / Frances Tiafoe (în jurul orei 22:30)

Roger Federer și Rafael Nadal, la ultimul FEDAL din carieră

Conform programului anunțat de organizatorii de la Laver Cup, astăzi sunt programate patru meciuri, iar ultimul va fi cu adevărat special.

Roger Federer va bifa ultima prezență oficială din tenis, iar partenerul său va fi... Rafael Nadal.

Va fi ultimul FEDAL pe care fanii tenisului îl vor putea vedea în activitate, cu mențiunea că de această dacă cei doi mari rivali vor fi coechipieri.

Roger și Rafa îi vor întâlni pe Frances Tiafoe și Jack Sock într-un meci de dublu care va rămâne în memoria multora dintre fanii tenisului drept „Ultimul dans” al marelui campion Roger Federer (va începe undeva în jurul orei 22:30).

Care este formatul Laver Cup

Cele două echipe dispun de câte șase jucători. O victorie aduce un punct în prima zi de întreceri. Vor fi trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a doua zi de partide, o victorie aduce două puncte. Vor fi, de asemenea, trei meciuri de simplu și unul de dublu.

În a treia zi de meciuri, un succes va fi recompensat cu trei puncte. Un meci de dublu va fi urmat de până la trei meciuri de simplu (în funcție de scorul de pe tabelă).

Echipa care va ajunge prima la 13 puncte va fi declarată învingătoare (în total, sunt puse în joc 24 de puncte).

Niciun jucător nu poate juca mai mult de două meciuri la simplu în cele trei zile de concurs. De asemenea, patru din cei șase sportivi trebuie să evolueze și la dublu.

Roger Federer face echipă cu marii săi rivali la Laver Cup

La Laver Cup 2022 (23-25 septembrie), Roger Federer face parte din aceeași echipă cu Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas.

Echipa Europei se duelează în arena O2 din Londra cu Echipa Restului Lumii: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, John Isner și Jack Sock.

Laver Cup, de-a lungul timpului: Europa, învingătoare de fiecare dată

Laver Cup 2017 - A avut loc în „O2 Arena” din Praga, iar Europa s-a impus cu 15-9.

Laver Cup 2018 - A avut loc în „United Center” din Chicago, iar Europa s-a impus cu 13-8.

Laver Cup 2019 - A avut loc în „Palexpo” din Geneva, iar Europa s-a impus cu 13-11.

Laver Cup 2020 - Nu s-a disputat din cauza pandemiei de Covid-19 (Roland Garros a avut loc în aceeași perioadă, iar la Laver Cup s-a renunțat în cele din urmă).

Laver Cup 2021 - A avut loc în „TD Garden” din Boston, iar Europa a avut câștig de cauză cu 14-1.