Borna Coric este omul momentului în tenisul masculin, croatul reușind să câștige Mastersul de la Cincinnati plecând de pe locul 152 ATP. În marea finală, Coric a trecut de favoritul Stefanos Tsitsipas (cap de serie patru la Ohio).

Borna CoricFoto: Jeff Dean / AP / Profimedia

Borna Coric, câștigător la ATP Cincinnati - A trecut în finală de Stefanos Tsitsipas

Borna a avut câștig de cauză în două seturi, scor 7-6(0), 6-2, el reușind pe drumul până la trofeu să treacă de Lorenzo Musetti, Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Felix Auger Aliassime, Cameron Norrie și Stefanos Tsitsipas.

Finala a durat o oră și 52 de minute.

În vârstă de 25 de ani, Coric a făcut un salt de 123 de locuri în ierarhia mondială, el aflându-se în prezent pe locul 29 ATP.

Croatul s-a aflat cel mai sus în ierarhia mondială pe locul 12 (în 2018), dar o operație la umăr (efectuată în 2021) i-a dat planurile peste cap, el lipsind o perioadă îndelungată din circuitul ATP.

De știut:

Borna Coric a devenit în urma succesului de la Cincinnati cel mai slab clasat jucător care reușește să câștige un turneu de categorie Masters (ATP 1000).

Recordul îi aparținea lui Roberto Carretero, cel care se impusese de pe locul 143 mondial, în 1996, la turneul ATP de la Hamburg.

Rezumatul finalei dintre Borna Coric și Stefanos Tsitsipas: