Jaqueline Cristian a fost operată la genunchi la începutul anului și a stat departe de teren timp de aproape șase luni. Antrenorul Thomas Drouet a anunțat vineri că sportiva noastră s-a recuperat și va participa la US Open 2022.

Jaqueline CristianFoto: Rob Prange/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Jaqueline Cristian va juca la US Open 2022

Jaquelie s-a accidentat în timpul meciului cu Daria Kasatkina de la WTA Doha (22 februarie). Drouet a vorbit pe Instagram despre momentele dificile prin care a trecut românca și a precizat că aceasta va fi prezentă la Flushing Meadows.

„A fost un drum lung, 5.5 luni fără competiție... începând cu operația și apoi 3 luni de recuperare, multe momente de îndoială, dar ne-am luptat din greu.

Apoi a răsărit soarele când am început să lovim din nou mingea. A fost o experiență nouă pentru mine, ca antrenor, multe zile și nopți gândindu-mă la ce pot să fac cel mai bine pentru a o ajuta. Apoi orele au devenit zile, zilele au devenit săptămâni și săptămânile au devenit luni. Acum este timpul să ne bucurăm de fiecare moment... US Open, venim.

Fiecare eveniment îți oferă posibilitatea de a învăța să te perfecționezi și să fii mai bun. Am învățat din nou multe lucruri în această poveste” - Thomas Drouet, pe Instagram.

În vârstă de 24 de ani, Jaqueline se află în prezent pe locul 76 în ierarhia WTA de simplu. Este antrenată de Thomas Drouet, iar de-a lungul carierei a adunat din premiile din tenis $605.360.

Cel mai bun loc ocupat în clasamentul mondial a fost 58, pe 31 ianuarie 2022.

US Open (ultimul turneu de Grand Slam al sezonului) va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie 2022, la New York. Ultimii campioni sunt Emma Răducanu (feminin) și Daniil Medvedev (masculin).