Simona Halep și-a aflat vineri adversara din semifinalele National Bank Open, turneu de categorie „WTA 1000”. Fosta lideră WTA va avea o misiune dificilă în penultimul act al competiției de la Toronto: va juca împotriva uneia dintre cele mai în formă jucătoare din circuit.

Simona HalepFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep - Jessica Pegula, în semifinalele turneului WTA de la Toronto

Astfel, Simona va da peste Jessica Pegula (favorită 7), după ce sportiva din SUA a trecut de kazaha Yulia Putintseva (46 WTA), scor 6-3, 6-3.

Halep și Pegula nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Cine este Jessica Pegula

Jessica s-a născut la 24 februarie 1994, la Buffalo, New York (SUA). A început să joace tenis la vârsta de 7 ani. Până acum, a adunat 323 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 207 înfrângeri.

Are 1.70 metri și se antrenează alături de David Witt. Jessica are în palmares un singur titlu WTA: Washington 2019.

În prezent, americanca ocupă poziția 7 în ierarhia mondială (cea mai bună clasare a carierei). De-a lungul timpului a strâns din tenis $5.079.681.

În vârstă de 28 de ani, Jessica este fiica miliardarului Terry Pegula (70 de ani). Acesta este un om de afaceri american cu o avere estimată la peste 5.7 miliarde de dolari, conform Forbes.

Domenii de activitate: gaze naturale, imobiliare, divertisment și sport (Terry Pegula deţine franciza Buffalo Sabres din campionatul nord-american de hochei pe gheaţă şi, împreună cu soţia lui, Kim, franciza Buffalo Bills din campionatul de fotbal american).

De știut:

  • Prin calificarea în semifinale, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 133.400 de dolari și 350 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • Simona Halep se află pe locul 13 în clasamentul WTA Live (urcare de două poziții), iar calificarea în finală ar ajuta-o să revină în Top 10. Dacă va câștiga competiția, românca va ocupa locul 6 în ierarhia mondială.

  • Halep a câștigat de două ori Rogers Cup (fosta denumire a competiției), în 2016 și 2018, dar la Montreal. În 2021, Simona Halep s-a oprit în turul secund, fiind învinsă de Danielle Collins.

Traseul virtual al Simonei Halep la turneul de la Toronto

Turul I: 6-0, 6-2 vs Donna Vekic

Turul II: 6-4, 6-2 vs Shuai Zhang

Optimi: 6-2, 7-5 vs Jil Teichman

Sferturi: 6-4, 7-6(2) vs Cori Gauff

Semifinale: Jessica Pegula

Finală: Belinda Bencic / Beatriz Haddad Maia / Karolina Pliskova / Qinwen Zheng.