Simona Halep a avut parte de o adversară foarte dificilă în Cori Gauff, dar a fost mai atentă în momentele importante, a rezistat în fața loviturilor foarte puternice și s-a impus după o oră și 47 de minute de joc, scor 6-4, 7-6(2). Eleva lui Patrick Mouratoglou (care a fost prezent la Toronto) s-a calificat în semifinalele National Bank Open, turneu de categorie „WTA 1000”.

Simona HalepFoto: Christopher Katsarov / AP - The Associated Press / Profimedia

De știut:

  • Pentru un loc în marea finală, Simona Halep se va duela cu învingătoarea partidei dintre americanca Jessica Pegula (7 WTA) și kazaha Yulia Putintseva (46 WTA).

  • Prin calificarea în semifinale, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 133.400 de dolari și 350 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Simona Halep se află pe locul 13 în clasamentul WTA Live (urcare de două poziții), iar calificarea în finală ar ajuta-o să revină în Top 10. Dacă va câștiga competiția, românca va ocupa locul 6 în ierarhia mondială.
  • Halep a câștigat de două ori Rogers Cup (fosta denumire a competiției), în 2016 și 2018, dar la Montreal. În 2021, Simona Halep s-a oprit în turul secund, fiind învinsă de Danielle Collins.

Traseul virtual al Simonei Halep la turneul de la Toronto

Turul I: 6-0, 6-2 vs Donna Vekic

Turul II: 6-4, 6-2 vs Shuai Zhang

Optimi: 6-2, 7-5 vs Jil Teichman

Sferturi: 6-4, 7-6(2) vs Cori Gauff

Semifinale: Jessica Pegula / Yulia Putintseva

Finală: Belinda Bencic / Karolina Pliskova.

Simona Halep - Cori Gauff 4-0

Halep și Gauff s-au întâlnit de patru ori, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată.

2022, Toronto: 6-4, 7-6(2) pentru Halep

2022, Madrid: 6-4, 6-4 pentru Halep

2022, Indian Wells: 6-3, 6-4 pentru Halep

2019, Wimbledon: 6-3, 6-3 pentru Halep.

Simona Halep - Cori Gauff 6-4, 7-6(2), în sferturile turneului WTA de la Toronto

7-6(2) Simona începe cu un minibreak, după o eroare a americancei. Încă o dublă greșeală... Sliceul lui Cori iese afară. Gauff mai face o eroare cu forehandul (3-1). Dar este urmat de o lovitură splendidă, cu același procedeu. Coco trimite în spatele liniei de fund. Superb! Simona servește bine la exterior și punctează cu reverul în cross (5-2). Dublă greșeală - mingi de meci pentru Halep. Reverul americancei se oprește în banda fileului - Simona Halep se califică în semifinale.

6-6 Încă o dată, Gauff pune presiune și vine decisiv la fileu. Lovitură prea joasă a americancei (15-15). Simona face pasul în teren după un serviciu bun la exterior și se apropie de victorie. Gauff profită de un serviciu secund moale și lovește decisiv în cross. Gauff găsește un voleu superb de sub nivelul fileului și obține o minge de break. Cori trimite în colțul terenului, Simona ajunge prea târziu și vom avea tiebreak.

6-5 Simona returnează prea lung. Halep pune prea multă forță în rever (0-30). Punct gestionat mai bine, Gauff ratează cu forehandul. Cori comite o eroare și cu backhandul (30-30). Simona ajunge la o scurtă slabă și punctează - minge de break. Halep va servi din nou pentru victorie.

5-5 Gauff câștigă primul punct al gameului. Cori plasează mingea în colțul terenului, Simona ajunge prea târziu (0-30). Momente foarte tensionate, Gauff trimite în fileu după un schimb intens. Simona încearcă să o paseze în lung de linie pe adversară, dar găsește doar culoarul de dublu. Ambele jucătoare au avut punctul în mână, dar Simona l-a obținut după ce Gauff a trimis în bandă. Serviciu bun la mediană, Gauff lovește cu rama (40-40). Cori lovește foarte puternic, Simona trimite mingea înapoi, dar americanca găsește soluția potrivită. Forehand ratat de Simona, Gauff egalează.

5-4 As la exterior al americancei. Forehand câștigător, Gauff nu renunță la luptă. Consecventă, Simona trimite tot pe forehandul adversarei și o păcălește. Forehand superb în lung de linie al Simonei (30-30)! Combinație bună a americancei - serviciu spre exterior, forehand în terenul rămas liber. Serviciu bun, meciul se prelungește.

5-3 Halep începe cu primul serviciu și câștigă punctul. Simona ratează cu reverul. Lovitură mult mai bună, care o pune în dificultate pe Gauff (30-15). Coco vine iar la fileu și Halep trimite afară. Simona se apără incredibil, dar Gauff este atentă la fileu și obține o minge de break. Cori are tot terenul în față, dar ratează incredibil (40-40). Rever ratat de Halep. Simona trimite în picioarele adversarei și aceasta nu mai poate face nimic. Gauff trimite pe culoarul de dublu. Schimb incredibil câștigat de Gauff, după ce ambele jucătoare s-au întins până la limită. Serviciu bun într-un moment dificil. Gauff vine la fileu, dar Simona rămâne concentrată și închide gameul.

4-3 Simona reușește o lovitură de moral - a plasat perfect mingea, în colțul terenului. Gauff agață două mingi, dar nu mai poate face nimic la al treilea atac. As la mediană (30-30). Gauff accelerează după o minge scurtă a Simonei și conduce cu 40-30. Voleu superb al americancei, care se apropie pe tabelă.

4-2 Simona caută lovitura la limită, dar ratează. Încă o eroare a româncei. Dublă greșeală și trei mingi de break pentru Coco. Gauff o ratează pe prima (a trimis în banda fileului). Dar o fructifică pe a doua cu un retur perfect.

4-1 Gauff vine iar des în față, dar Simona are răspunsul potrivit. Forehand foarte bun al Simonei. Românca își aleargă adversara dintr-un colț în celălalt al terenului și conduce cu 40-0 la retur. Gauff salvează o minge de break. Simona caută lovitura decisivă pe serviciul secund al adversarei, dar execută greșit. Coco egalează la 40. Ratare cu forehandul a americancei. Simona ia deciziile corecte și face break.

3-1 Cori știe că nu mai are nimic de pierdut și este foarte agresivă. Americanca găsește două retururi foarte bune. Două mingi de break pentru Cori. Simona trimite afară după un schimb intens.

3-0 Retur superb al Simonei. Încă unul, Gauff reacționează târziu și trimite pe culoarul de dublu. Americanca se grăbește și mai ratează o dată. Simona are tot terenul în fața, dar lovește moale. Simona se desprinde în setul secund.

2-0 Simona se descurcă bine la fileu și lovește pe contre-pied. Românca trimite în spatele liniei de fund. Gauff ratează cu reverul în lung de linie. Al treilea as al Simonei. Halep se desprinde.

1-0 Schimb pe mijlocul terenului pierdut de Coco. Mingea americancei se oprește în fileu (15-30 pentru Halep). Gauff comite tot mai multe erori. Simona începe setul secund cu break.

6-4 Gauff joacă la limită și are succes (15-30). Serviciu bun al Simonei. Retur prea lung al americancei - minge de set. Simona servește un as și își adjudecă manșa după 45 de minute de joc.

5-4 Halep ratează returul și se enervează. Halep revine și egalează de la 0-30. Simona încearcă să paseze în lung de linie, dar trimite în fileu. Lovitură ratată de Halep, care va servi pentru câștigarea setului.

5-3 Simona începe agresiv gameul, vine la fileu și punctează. Gauff schimbă bine direcția, lovește precis și Simona nu mai poate face nimic. Lovituri foarte frumoase de ambele părți, Simona ia inițiativa și trimite pe linia laterală. Halep face deja a cincea dublă. Lung de linie ratat - minge de rebreak. Coco ratează. Gauff returnează în corpul Simonei și aceasta reacționează prea târziu. Cori mai ratează o minge de break. Simona iese dintr-o situație dificilă și rămâne în avantaj.

4-3 As și Gauff. Simona pune presiune, ajunge la 40-40, dar Gauff rezistă și rămâne aproape pe tabelă.

4-2 Început bun de game pentru Simona. Dar face două duble la rând (30-30). Halep joacă singură - vine și un as. Simona găsește un unghi extraordinar cu reverul și se desprinde.

3-2 Cori o ademenește pe Simona la fileu, dar românca găsește răspunsul positiv și o pasează în cross. Cori pune mult efect într-o scurtă, Simona ajunge, dar mingea se îndepărtează după ce atinge suprafața de joc. Cori nu ia din nou cea mai bună decizie de lângă fileu. Gauff accelerează și Simona trimite în burta fileului (30-30). Mingea trimisă de Simona aterizează puțin în spatele liniei de fund. Halep o pasează din nou pe adversară (40-40). Minge de break pentru Simona, după o dublă a americancei. Simona se apără incredibil, dar nu mai poate pune mingea în terenul advers. Lovitură foarte bune pe contre-pied a Simonei, gameul se prelungește. Încă o dublă. Gauff scapă forehandul de sub control și Simona trece din nou în față.

2-2 Simona gestionează bine punctul de lângă fileu. Lovitură prea lungă a Simonei. Serviciu excelent. Gauff ratează cu forehandul în lung de linie. Halep forțează cu serviciul secund și mai comite o dublă. Gauff egalează la 40. Simona plasează mingea aproape de linia laterală și Gauff nu mai poate ajunge. Simona închide un game dificil.

1-2 Serviciu bun la exterior. Simona nu poate face mare lucru în acest game de retur, Cori ajunge rapid la 40-15. Simona stă în spatele liniei de fund și trimite în bandă.

1-1 Halep începe bine primul game de serviciu, două retururi în fileu ale adversarei. Cori este mai agresivă, se apropie de fileu și punctează spectaculos. Un slice o incomodează pe Simona. Retur fulgerător - minge de break pentru Gauff. Dublă greșeală a Simonei.

1-0 Partida a început cu Gauff la serviciu. O primă minge dată afară de Simona. Schimburile sunt lungi, Cori greșește prima. Toate punctele au fost decise în urma unor erori. Lovitură superbă de rever a Simonei (30-30). Gauff caută lovitura decisivă, dar trimite în fileu. Retur norocos al Simonei, mingea a atins banda fileului și a căzut în terenul adversarei.