Emma Răducanu impresiona lumea tenisului cu titlul câștigat la US Open în 2021. De la acel moment, tenisul britanicei a fost într-o continuă scădere, rezultatele întârziind să mai apară.

Emma RaducanuFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Emma Răducanu, lipsa stabilității și a oamenilor potriviți din echipa sa

John McEnroe spune că de la momentul de glorie de pe Arthur Ashe și până în prezent este o diferență enormă.

„Poate fi chiar mai rău pentru Emma Răducanu. Trăiește zi de zi cu presiunea asta mare. Sunt însă de partea ei, cu toții suntem. Poate că va putea folosi cumva asta în favoarea ei.

Nimeni nu câștigă un Grand Slam dacă nu este o jucătoare grozavă. Să sperăm că încă mai crede în puterile ei, dar de la câștigarea US Open multe s-au schimbat pentru ea.

Aduce o senzație plăcută în tenisul mondial, este o fată simpatică, a jucat un tenis grozav. Mi-a fost greu să o privesc zbătându-se în ultima perioadă (face referire la lipsa rezultatelor de după US Open 2021).

Nu știu dacă are nevoie de timp, eu cred că are nevoie de stabilitate și de oamenii potriviți în jurul ei” - John McEnroe.

În vârstă de 19 ani (va împlini 20 pe 13 noiembrie), Emma a adunat doar 9 victorii în acest sezon, pierzând în 12 rânduri. A adunat din premiile din tenis $545.787.

Rezultatele de la Grand Slamuri după titlul de la US Open 2021 au fost slabe, Emma fiind eliminată prematur: turul 1 la Australian Open, turul 2 la Roland Garros și Wimbledon.

La US Open 2022 (competiție care va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie), Emma Răducanu va avea de apărat 2000 de puncte, ea fiind campioana en-titre.

În cazul unui rezultat modest, britanica va pierde locuri importante în clasamentul WTA.

Răducanu va juca următorul turneu la Citi Open, de la Washington. ​

Emma Răducanu și multiplul campion de Grand Slam încă în activitate care se oferă să o antreneze pe britanică