Aslan Karatsev (40 ATP) și Nikoloz Basilashvili (25 ATP), jucători de tenis importanți din circuitul mondial, sunt acuzați că ar fi participat la trucarea mai multor meciuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși jucătorii din circuitul Challanger sau ITF sunt mai predispuși la a participa la trucarea meciurilor, se pare că aceste practici au ajuns până la vârful ATP.

Aslan Karatsev și Nikoloz Basilashvili ar fi luat parte la trucarea mai multor meciuri de tenis

Conform tennisuptodate.com, Yahor Yatsyk ar fi în spatele acestei operațiuni de trucare a meciurilor. Acesta a lucrat cu ambii jucători de-a lungul timpului.

Pentru a influența mai multe partide, Karatsev și Basilashvili ar fi primit de cel puțin două ori sume de bani de la Yatsyk.

În cazul lui Karatsev, pariurile s-au făcut în Finlanda, în 2019, respectiv în Kazakhstan, în 2020, fără a se specifica despre ce meciuri este vorba. Se pare că în mai multe partide în care a fost implicat rusul s-au pariat sume mari de bani.

În ceea ce-l privește pe Basilashvili, meciul său din turul 1 la dublu de la Wimbledon 2021 (unde a făcut pereche cu moldoveanul Radu Albot) a ridicat mai multe semne de întrebare. În partida contra echipei Marton Fucsovics / Stefano Travaglia, s-ar fi pariat nu mai puțin de jumătate de milion de euro.

Karatsev și Basilashvili au fost investigați de poliția franceză în timpul Roland Garros 2020 pentru suspiciuni de trucare a unor partide.