După ce a trecut de Gabriela Ruse în primul tur de la Wimbledon, Coco Gauff a mai eliminat o sportivă din România. Finalistă la Roland Garros, americanca în vârstă de doar 18 ani a învins-o în două seturi pe Mihaela Buzărnescu.

Mihaela BuzarnescuFoto: Ben Stansall / AFP / Profimedia Images

Favorită 11 pe iarba londoneză, Gauff a avut nevoie de o oră și 20 de minute pentru a trece de românca aflată pe locul 127 în clasamentul WTA, scor 6-2, 6-3.

În runda următoare a competiției de la All England Club, Coco va juca împotriva compatrioatei Amanda Anisimova (favorită 20).

De știut:

  • Pentru prezența în turul al doilea, Mihaela Buzărnescu va primi un cec în valoare de 78.000 de lire sterline (96 de mii de dolari).
  • Simona Halep și Irina Begu s-au calificat în turul al treilea de la Wimbledon, în timp ce Ana Bogdan, Irina Bara, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în runda secundă.
  • La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).