​Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul zilei de luni, 27 iunie, Sorana Cîrstea și Irina Begu urmând să debuteze la Grand Slamul din Londra.

Sorana CirsteaFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

În al doilea meci al zilei de pe Terenul 8 , Sorana Cîrstea (32 WTA, favorită 26) va da peste Aleksandra Krunic (Serbia, 53 WTA). Partida ar putea începe în jurul orei 15:30 (ora României).

În a patra confruntare de pe Terenul 16 (după un meci de simplu feminin şi două de simplu masculin), Irina Begu (43 WTA) o va întâlni pe Ekaterine Gorgodze (Georgia, 112 WTA). Meciul ar putea începe undeva în jurul orei 19:00.

Wimbledon 2022, se vor juca luni pe Terenul Central

Primul meci va începe de la ora 15:30 (ora României).

Novak Djokovic (1) vs Soonwoo Kwon

Alison van Uytvanck vs Emma Răducanu (10)

Andy Murray vs James Duckworth.

De știut:

  • România mai este reprezentată la Wimbledon de Simona Halep, Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu. Acestea vor juca marți, programul urmând să fie anunțat ulterior de organizatorii de la All England Club.
  • Meciurile sportivelor din România vor fi transmise în format LiveBLOG pe HotNews.ro.

ATP și WTA au anunţat că nu vor acorda puncte la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, ca urmare a deciziei organizatorilor de la All England Club de a nu permite participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus la ediția din 2022.

Grand Slamul de la Wimbledon, al treilea al sezonului, este programat între 27 iunie - 10 iulie. La feminin, Asheligh Barty a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.