La 36 de ani și două zile, Rafael Nadal a devenit cel mai în vârstă câștigător al turneului de la Roland Garros. După victoria categorică obținută în fața lui Casper Ruud, ibericul a făcut la festivitatea de premiere anunțul pe care îl așteptau toți împătimiții tenisului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafael Nadal a anunțat că nu se retrage din tenis după Roland Garros

Marele campion iberic suferă de sindromul Muller-Weiss, iar în ultima perioadă au apărut tot mai multe zvonuri conform cărora Nadal ar fi urmat să își anunțe retragerea din tenis chiar după turneul de la Paris.

Chiar dacă a primit tratament înaintea fiecărei partide de la Roland Garros, Rafa a afirmat că nu știe ce îi rezervă viitorul și că va continua să lupte cu durerile la picior pentru a reveni pe teren.

„Înainte de toate, Casper, e o plăcere să joc o finală cu tine la Roland Garros. Joci foarte bine, vreau să te felicit pentru tot ce faci în cariera ta. Ai făcut un pas în față acum, mă bucur pentru tine și îți urez mult succes în viitor.

Trebuie să continui cu echipa mea, cu familia mea, cu toți cei din lojă. Vă mulțumesc foarte mult pentru tot ce ați făcut în toți acești ani. Fără voi, nimic nu ar fi fost posibil. Dacă nu aveam sprijinul vostru cu toate aceste probleme cu accidentările, m-aș fi retras de mult. Vă mulțumesc.

E foarte greu să descriu sentimentele care mă încearcă acum. Nu m-am gândit vreodată că voi ajunge aici la 36 de ani. Nu am crezut că pot juca iar o finală la acest nivel, e o energie deosebită care îmi dă putere să continui.

E incredibil să concurez aici, să am parte de această susținere și vreau să vă mulțumesc încă o dată tuturor. Nu știu ce se poate întâmpla în viitor, dar voi continua să lupt pentru a fi aici de cât mai multe ori” - Rafael Nadal, la ceremonia de premiere.

Casper Ruud: „Nu sunt prima victima a lui Rafael Nadal la Roland Garros”

Aflat la prima finală de Grand Slam din carieră, Casper Ruud nu a reușit să îi pună prea multe probleme idolului Rafael Nadal. Chiar dacă a pierdut în trei seturi, norvegianul s-a declarat mândru de rezultatul înregistrat la Paris.

„Este pentru prima oară când sunt pe o astfel de scenă. Cel mai important lucru este să-l felicit pe Rafa. E pentru a 14-a oară când câștigi aici, al 22-lea turneu de Grand Slam. Cu toții îți cunoaștem măreția și am văzut ce campion ești.

Nu sunt primul care pățește așa ceva, am simțit pe propria mea piele ce înseamnă să te întâlnesc aici. Te felicit Rafa, atât pe tine, cât și pe echipa ta. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine, ești o inspirație pentru mine și pentru toți fanii tenisului. Sper să continui să joci.

Sper să evoluez la fel de bine și în următorii ani, alături de echipa mea. Visez să fim împreună mulți ani și să bifăm multe alte finale. Vreau să le mulțumesc și parizienilor, a fost o experiență minunată pentru mine să joc în fața a atâtor fani.

Toți v-ați purtat foarte frumos cu mine în aceste săptămâni și nu pot să vă mulțumesc suficient. Asta îmi dă motivație pentru a mă întoarce” - Casper Ruud, după finala cu Rafael Nadal.

De știut:

  • Pentru triumful de la Roland Garros 2022, Rafael Nadal a obţinut un premiu de 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte. Ruud va primi 1,1 milioane de euro şi 1.200 de puncte.

  • Rafael Nadal are 92 de titluri de simplu câștigate în carieră, 22 dintre acestea fiind de Grand Slam (un record).

  • Nadal a câștigat Roland Garrosul de 14 ori: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 și 2022.